Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UMKE bir operasyonla 3 can kurtardı

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Şehitköy'de 8 aylık gebe kadın ile genel durum bozukluğu olan yaşlı kadın, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Bingöl Birimi tarafından yapılan başarılı operasyonla hastaneye ulaştırıldı.

        Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreyi aşarken, hava sıcaklıkları geceleri eksi 20 dereceye kadar indi. Hayatın adeta felç olduğu kırsal kesimde fenalaşan hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan UMKE yetişiyor.

        6 saat sürdü

        Zorlu kurtarma operasyonlarıyla sayısız başarılara imza atan UMKE Bingöl Birimi, Bingöl Genç ilçesine bağlı Şehitköy'de fenalaşan 8 aylık gebe Betül Saydam ve genel durum bozukluğu yaşayan 52 yaşındaki Zehra Sevinç için harekete geçti.

        Paletli ambulansla yola koyulan UMKE timleri, hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar indiği bölgede hastalar için adeta seferber oldu. Zorlu bir çalışmanın ardından köye ulaşan ekipler, hastaları alarak dönüş yoluna geçti. 6 saat süren çalışmanın ardından karayoluna ulaşan ekipler, burada hazır bekleyen 112 sağlık ekiplerine hastaları teslim ederek operasyonu başarıyla tamamladı.

        Betül Saydam, kendisiyle birlikte bebeğinin de kurtarıldığını belirterek, UMKE ekiplerine teşekkür etti.

        (YA-MP-Y)

        19.12.2016 10:01:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler