Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yılda 20 milyon meyve fidanı üretilen Ödemiş'te fidan sevkiyatı hazırlığı

        - Üretici ekonomiye katkı için yeni projeler peşinde

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Onur Şahan

        Kamera : Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri meyve fidanı ihracatını arttırmaya çalıştıklarını belirtti.

        Bademli Fidancılık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin özelikle Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve diğer Türki Cumhuriyetlere ihracat yaptığını belirten fidan üreticisi Sedat Dereli, kooperatifin yılda 500 ile 600 bin meyve fidanını değişik ülkelere gönderdiğini bu sayıya kooperatif dışından yapılan ihracat da eklenince, ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladıklarını söyledi.

        Türkiye genelinde çok sayıda belediyenin de Ödemiş'ten alış veriş yaptığını söyleyen Dereli, "Beldede yapılan üretim, ülke ekonomisine olduğu kadar, bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Çevre köylerden beldemize işçi geliyor. Beldemizde yapılan fidan üretiminde günde yaklaşık bin kişinin çalıştığını tahmin ediyorum" dedi.

        Aralık ayı itibarı ile sevkiyat hazırlığı yaptıklarını belirten Dereli, 20 milyon civarında fidan üretimi yaptıklarını belirterek, Rusya ve orta Aysa ülkelerine meyve fidanı üretimi yapıyoruz. Gelecek ile ilgili planlarımız var. Ülkemizin ihracat geliri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

        (OŞ-Y)

        19.12.2016 10:17:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler