Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Viranşehir'de Stk'lar Halep katliamını protesto etti

        (Fotoğraflı)

        Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Suriye'nin Halep kentinde son dönemde yaşanan katliamlar STK'lar tarafından protesto edildi.

        STK'lar öncülüğünde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan Maliye Parkında toplanan yüzlerce vatandaş Halep'te yapılan katliamı kınadı. Toplanan vatandaşlar başta İran olmak üzere Esed rejimi ve Rusya aleyhine sloganlar attı. "Katil İran Suriye'den defol" diyerek slogan atan vatandaşlar sık sık tekbir getirerek slogan attı. Polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde basın açıklamasını okuyan Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş, "Batının zulmünü biliyorduk ama İran'ın kalleşliği tüm ümmeti derinden yaralamıştır. Onların ve Hizbullah'ın bu katliama ortak olmasını protesto ediyoruz ve bunları ümmete şikayet ediyoruz" dedi. Kadın ve çocukların da katıldığı protesto gösterisinde Halep ve tüm dünyada zulme uğrayan Müslümanlara dua edilirken katliam yapanlar lanetlendi. Basın açıklaması daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

        (EZ-BRN-Y)

        19.12.2016 11:57:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler