Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuşba Belediyesinin projeleri hayat buluyor

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan 'İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi'nin çalışmalarına yoğun kar yağışından dolayı ara verildi.

        Tuşba Belediyesinden yapılan açıklamada, yaklaşık 8 milyon Türk Lirası ile Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce hayata geçirilen Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi'nin Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığına 'Mesire ve Rekreasyon Alanlarının Desteklenmesi' başlığı altında desteklenerek yapımına başlandığı bildirildi. Yaklaşık 5 aydır hummalı çalışmaların sürdürüldüğü rekreasyon alanın toplam 12 aylık sürede tamamlanması hedeflendiği ifade edilen açıklamada, "Bin 648 metrede bir denize sahip olan Van'ın turizm ve kültür değerine değer katacak İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Proje alanı çalışmaları 2017 baharında tamamlanacaktır. İlk etabın 350 metrelik yürüyüş yolu, 350 metrelik bisiklet ve 350 metrelik koşu yolu tamamlandı. Bunların yanı sıra aynı anda 500 kişiye hizmet verebilecek Tuşba Belediyesinin T'sini simgeleyen göl üstü 750 metrekare alana sahip kafeteryada rekreasyon alanında bulunmaktadır. Bunların yanında basketbol, futbol, tenis kordu, voleybol, hentbol, fitness ve çok amaçlı spor alanları ile birlikte ihtişamlı meydan havuzu ile halka hizmet verecek olan sahil rekreasyon alanında, kent mobilyaları ve ferah yeşil alan halkın hizmetine sunuluyor. Ailece gidip gezilecek ve zaman geçirilecek rekreasyon alanı, 5 kuleli modern ve yüksek çocuk oyun grubu, 500 kişilik açık hava amfi tiyatrosu, bay bayan ve engelli WC ve mescit alanları, duş kabinleri, çocuk emzirme odaları ile Van ve bölge halkı ile turistlerin en önemli uğrak yeri olacaktır. İnşaat çalışmalarında sona gelinirken, halkı heyecanlandıran İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Proje alanında yapımı tamamlanan 400 araçlık geniş otopark ile vatandaşın İskele sahilindeki araç park sorununu da ortadan kaldırılmıştır" denildi.

        Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil; "Öncelikle çalışmalarımız Van halkımıza hayırlı olsun. Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin gece gündüz demeden hazırlayıp Van'a kazandırdığı projelerimizin desteklenmesi ile daha önce adeta çöplük olan İskele sahili, bu muazzam İskele Rekreasyon 1. Etap Projesi ile adeta hayat buldu. Bu projenin bir an önce insanlarımızın hizmetine sunabilmek için yüklenici firmamız ile çok yoğun çalışmalarla en zor kısmını bitirdik. Beş ayda yaptırdığımız işler ile proje yüzde 70 oranında tamamlanmıştır. Burada modern ve çok amaçlı kullanım alanına sahip projemiz, Van Gölü sahilinde modern ve nezih bir ortamda halkımıza hizmet verecektir. İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projesi alanımızın 12 aylık bir tamamlanma süresi vardı. Çok hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştık; ancak ilimizin mevsim koşullarından kaynaklı olarak yağan kardan dolayı kalan yüzde 30'luk işlerimiz 2017 baharında çok kısa bir sürede tamamlanacaktır. İşlerin en zahmetli ve zaman alıcı kısmı tamamlandı, kalan işler nispeten daha rahat ve kısa sürede yapılacak işlerdir. İnşallah çok görkemli açılışını önümüzdeki ilkbaharda yapmayı hedefliyoruz" dedi.

        Yapılan hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, "Van'da yıllardan beridir dillendirilen, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen, hemen her seçimde tüm adayların mega projelerinden olan sahil bandı projesinin yapımı, aczimize binaen Cenab-ı Allah'a yüz binlerce kez hamd olsun ki bize nasip oldu. İlkin DAKA desteğiyle hazırladığımız Sahil Rekreasyon Fizibilite Raporunun ardında DAP'a sunulan ve yüksek bir puanla Van'a kazandırdığımız proje ile bugüne kadar sırtlarını döndürdükleri Van denizine Vanlılar artık yüzlerini döndüreceklerdir. Bugüne kadar zahmetini, sıkıntılarını, cefasını çektikleri Van denizinin artık rahatını, huzurunu ve sefasını çekme zamanı gelmiştir. İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Proje alanının çalışmalarını başından beri günbegün yerinde takip ederek çok hızlı bir şekilde tamamlama süresinden çok daha erken bir sürede tamamlanması planlanmaktadır. Evveli tamamen mezbelelik ve 2011 depremi sonrası dökülen enkazlar ve adeta Van'ın ikinci vahşi çöplüğü ve bataklığı olan alanda evvela zemin iyileştirmeleri, drenaj, kot ayarlanması ve düzenlemesi sonrası temellerini attığımız ve yapımına başladığımız yapılar artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Bugün artık Van'ın ve Vanlıların yüzünü Van denizine dönme günüdür. Yıllardır sadece ceremesini çektiğimiz Van denizinin semeresini çekme zamanı geldi diyoruz. Van merkezine en yakın olan ve her yaş grubuna ayrı ayrı hitap edecek, halkımızın gelip ailecek dinlenebileceği, hoş vakit geçireceği, eğlenebileceği, Van denizi sahilinde oturabileceği mekânlar oluşturuyoruz. İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap Projemizi inşallah 2017 baharında çok görkemli bir açılış ile halkımızın hizmetine sunmayı hedeflerken, bir taraftan da İskeleden Yüzüncü Yıl Üniversitesine kadar olan İskele Sahil Rekreasyon Projemizin 2. Etap Projesini de hazırlayıp destek arayışındayız. Yani bir proje bitmeden hemen ikincisini ve devamında yapılacakları planlıyoruz. Çünkü bu aziz, bahtiyar, vefalı ve kadirşinas Vanlılar için ne yapsak azdır" şeklinde konuştu.

        (MSA-Y)

        19.12.2016 12:29:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler