Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda çocuklar kitap sevgisi ile büyüyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşilerinin bu seferki konukları Beyoğlu Güzelce İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri oldu. Sevilen yazar Dr. Hüseyin Emin Öztürk ile hoş bir sohbet gerçekleştiren öğrenciler, 'Yaralı Keklik' kitabını da yazarına imzalatma fırsatı buldu.

        Beyoğlu Belediyesi tarafından çocuklara kitapları sevdirmek ve kütüphane alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri devam ediyor. Turabibaba Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen söyleşilerin bu seferki konukları Beyoğlu Güzelce İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri oldu. 5. sınıf öğrencilerinden oluşan 80 öğrenci sevilen çocuk edebiyatı yazarı Dr. Hüseyin Emin Öztürk ile buluştu. Öğrencilere, kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini anlatan Yazar Öztürk, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

        Başkan Demircan'ın hediye ettiği kitabı yazarına imzalattılar

        Kendilerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın armağanı olan Yazar Hüseyin Emin Öztürk'ün 'Yaralı Keklik' isimli kitabını okuyan öğrenciler, söyleşisinin sonunda kitaplarını Yazar Öztürk'e imzalattı. Yazar Öztürk'e okudukları kitapla ve yazarlıkla ile ilgili sorularını yönelten çocuklar, yazarın sorduğu sorulara da birbirinden akılcı cevaplar verdi.

        "Çocukların dünyasına kitabı sokmak çok önemli"

        Doktor Hüseyin Emin Öztürk, Kırmızı Sedir kültürünün eski bir gelenek olduğunu ve bu kültürün yaşatılıyor olmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Kitap ve Çocuk ikisi de çok güzel bir kelime. Çocuk geleceğin ve insan neslinin temelidir. Çocukların dünyasına kitabı sokmakta önemli bir şey. Maalesef son yıllardaki bu iletişim çağındaki gelişmelerden dolayı televizyonun ve internetin yaygınlaşmasından dolayı kitaba karşı bir dezavantaj olmuş olsa da ben kitap kültürünün kalıcı olacağını düşünüyorum. Bizim toplumuzda gelişmek istiyorsa hakikaten kitapla barışık bir toplum olmamız gerekiyor. Bu da çocuk yaşta insanlara kazandırılabiliyor. O açıdan güzel bir düşünce bu Kırmızı Sedir olgusu. Çocukla kitabı buluşturmak buna aracı olmak taktire şayan bir faaliyet. Değerli Belediye Başkanımızı kutluyorum."dedi.

        "Güzel bir programdı, çok eğlendik"

        Söyleşiye katılan Güzelce İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Ahmet Emin Şahin, "Buraya yazarımıza kitabı imzalatmak için geldim. Burayı güzel buldum. Çok eğlendik. Güzel bir programdı. Herkes gelebilir burası güzel bir yer. Yazarımıza sorular sorduk bize cevapladı. Çok mutluluk duydum. Güzel bir programdı" derken, Elif Külük isimli öğrenci ise, "Kitabımı imzalatmak ve yazarı dinlemek için geldim. Kitabı neden yazdığını öğrenmek için geldim. Program zevkliydi eğlenceliydi." dedi.

        (HK-AŞ-Y)

        19.12.2016 13:34:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler