Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli Esmanur, çifte mutluluk yaşadı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Taşkın Sarıca

        Kamera : Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de 9 yaşındaki engelli kızın hayali gerçek oldu. Tekerlekli sandalye hayali olan Esmanur Bilir'in isteğine Altıeylül Belediyesinden cevap geldi. Başkan Kafaoğlu Esmanur'a hem tekerlekli sandalye hediye etti, hem de doğum gününü sürpriz bir şekilde kutladı.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve eşi Didar Kafaoğlu, Ayşebacı Mahallesi'nde oturan Bilir ailesini ziyaret ederek, ailenin 9 yaşındaki doğuştan engelli kızı Esmanur'a ortopedik, ayarlanabilen, son teknolojiye uygun tekerlekli sandalye hediye etti. Tekerlekli sandalye sevincini yaşayan Esmanur, kendisi için hazırlanan sürpriz doğum günü ile de çifte mutluluk yaşadı.

        Ayşebacı Mahallesi'nde ikamet eden Burhan-Beyhan Bilir çiftinin doğuştan engelli 9 yaşındaki kızı Esmanur için istediği tekerlekli sandalye teslim edildi. Anne Beyhan Bilir bu isteğini mesaj aracılığıyla Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu'na iletti. Didar Kafaoğlu bunun üzerine harekete geçerek Başkan Zekai Kafaoğlu'na durumu iletti ve aileyle yapılan görüşme sonrasında istedikleri tekerlekli sandalye kısa süre içerisinde temin edildi.

        Başkan Zekai Kafaoğlu ve eşi Didar Kafaoğlu ile birlikte Bilir ailesini ziyaret ederek alınan tekerlekli sandalyeyi Esmanur'a hediye ettiler. Tekerlekli sandalye teslimatı esnasında Esmanur'a sürpriz bir doğum günü de yapıldı. Anne Beyhan Bilir, "Mesaj aracılığıyla Didar hanıma ulaştım. Olacağını umuyordum ama bu kadar erken geleceğini tahmin etmedim. Bir isteme ile tekerlekli sandalye geldi, çok mutluyuz. Böyle bir başkanımız olduğu için Allah razı olsun" dedi.

        Didar Kafaoğlu ise, "Kızımıza yardımcı olduk, arabasını aldık. Kendisi çok mutlu oldu, aynı anda doğum günü de kutladık, onu sevindirdik" diye konuştu.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise; "Eşime mesaja yazmışlar, kendisi bana durumu anlattı. Bende tabiiki dedim. Yerel yönetimlerin geleneği vatandaşa ulaşmak ve dertlerini paylaşmaktır. Engelli kardeşimize normal engelli arabalarından farklı bir araç aldık. Bir de kızımızın doğum gününe denk gelmesi güzel oldu. Onun mutluluğu gerçekten gözlerinden okunuyor. Ailenin isteği doğrultusunda diğer sandalyelerden farklı, kullanımı kolay, pratik, ayarlanabilen, ortopedik, donanımlı, sırt kısmı yatabilen, ayakları ayarlanabilen tekerlekli sandalye aldık. Kızımızın aracın geleceğinden haberi vardı ancak gelirken pasta alacağımızdan haberi yoktu. Esmanur annesine 'Pasta gelir mi? mum üflermiyiz?' diye sormuş. İsteği yerine geldi. Hep beraber pasta da kestik. Yerel yönetimin aslı sosyal belediyeciliktir, bizde bunu yerine getiriyoruz" dedi.

        (TS-

        19.12.2016 13:31:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler