Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akgün: "Terör dünyanın 1 numaralı baş belasıdır"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye raportörlerine terörün sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını, tüm dünyanın sorunu olduğunu anlattı.

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2000 yılından beri üyesi olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye raportörüyle İstanbul'da bir araya geldi.

        Mart ayında gerçekleşecek olan kongre öncesi Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Türkiye Raporunu hazırlamak için görevlendirilen Türkiye Raportörleri Anders Knape, Leen Verbeek ve geçmiş dönem Kongre Başkanı Yavuz Mildon'u ağırlayan Başkan Akgün, global düzlemdeki terör konusuna dikkat çekti. Avrupa'nın terörü bir iç sorun olarak görmesi gerektiğini söyledi.

        Türkiye'deki terör ve darbe gibi olayları incelemek için gelen heyeti bilgilendiren Başkan Akgün,"Türkiye'yi temsil ettiğim Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Mart ayında gerçekleşecek olan toplantısı öncesi heyetle bir araya gelerek ülkemiz için önem arz eden konuları görüştük. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarını ve net karşı duruşumuzu anlattım" dedi.

        Toplantıda, terörün sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını, tüm dünyanın sorunu olduğunu belirten Başkan Akgün, şöyle devam etti:

        "Terör Batıyı da, Avrupa'yı da tehdit eden bir sorun. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olaylar sadece bizi ilgilendirmiyor. Maalesef ki terörle mücadele konusunda Türkiye yalnız kalmıştır. Ama şunu da unutmamak lazım ki,  Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Türkiye Avrupa için çok önemli bir konumdadır. Karşılıklı ilişkilerin her zaman eşit ve saygın temellerde yürütülmesi gerekir."

        (HK-AŞ-Y)

        19.12.2016 15:22:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler