Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darendeliler Haleplileri unutmadı

        (Fotoğraflı)

        İsmet Hüseyin Uğur

        MALATYA (İHA) - Darende Din görevlileri yardımlaşma derneği tarafından "Halep'e bir torba un da sen gönder" kampanyası başlatıldı.

        Kampanya Darende halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

        İlçe merkezi Hacı Hasan Akyol çarşısında Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile birlikte başlayan yardım kampanyasına Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkan vekili Murat Doğan, İlçe Müftüsü Ahmet Varol, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Yardım kampanyası hakkında bilgiler veren İlçe Kaymakamı Ali Türk, "Bugün burada başta Müftülüğümüzün ve Din görevlileri yardımlaşma derneğinin başta Suriye Halep teki kardeşlerimiz olmak üzere yardım kampanyası düzenlendi ve ciddi miktarda temel gıda maddeleri toplandı ben bu anlamlı organizede emeği geçen İmam arkadaşlarımıza ve desteklerini esirgemeyen Darendelilere teşekkür ediyorum. Organizeyi yapan arkadaşlar okullarımızı da ziyaret edecekler çocuklarımızın da bu anlamlı organizeye destek vermeleri gerekiyor geleceğe ait daha doğru kararlar verebilmesi ve daha doğru yetişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

        Darende Din görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erdem ise "Darendelilerin Halepli kardeşlerimize destekleri bizleri gururlandırdı dedi. Erdem Halep'e bir torba un da sen gönder kampanyamız başladı ve tonlarca kuru gıda yardımı yapıldı ileri ki günlerde yardımların daha da artacağını düşünüyoruz kendi imkanlarımızla Halepli kardeşlerimizin dertlerine derman olmak istedik inşallah İslam ülkelerinde yaşanan bu savaşlar son bulur ve barış sağlanır" diye konuştu

        (İHU-BRN-Y)

        19.12.2016 16:25:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler