Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yanılmaz: "Yatırımlara öncülük etmekten gurur duyarız"

        (Fotoğraflı)

        Kamil Cankılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın geleceğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu noktada da Elazığ'ı hep birlikte geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

        Cazibe merkezi programı kapsamında yer alan Elazığ'ın yatırım potansiyellerini yerinde görmek, bilgi edinmek ve yatırım yapmak amacıyla iki günlük ziyaretlerini tamamlayan Platform 23 üyeleri, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İki günlük program doğrultusunda Elazığ'ın mevcut yatırım potansiyelini anlattıklarını belirten, Başkan Yanılmaz, "Biz Elazığ'da siyasilerle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitemizle, odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, bir güç içinde olmanın heyecanı içerisinde hareket ediyoruz. Bizler birlikte çalışma kültürünü ortaya koyduk. Çünkü birlikte çalışma kültürü olmadan güç birliği olmuyor. Elazığ'ın menfaatleri, çıkarları ve geleceği her şeyden önemlidir. Bu noktada da Elazığ'ı hep birlikte geleceğe taşıyacağız" dedi.

        Elazığ'ın Cazibe Merkezi programı kapsamında olmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Yanılmaz, "Ancak bu durum şehre yatırımların arka arkaya gelmesi anlamına gelmiyor. Yatırımların yatırımcının önündeki engellerin kaldırılması ve yatırımcının ikna edilmesi gerekiyor. Biz doğunun batısında, batının da doğusunda olan bir şehiriz. Biz huzurun başkentiyiz. Elazığ olarak ekonomik açıdan iyi bir durumdayız ve daha iyiye doğru gideceğiz. Coğrafi olarak üç tarafı göllerle çevrilmiş, Türkiye'nin tek yarımada olan iliyiz. Alabalık üretiminde Türkiye birincisiyiz. Mermerimiz, yeraltı madenlerimiz, kayısı ve üzümümüz var. Elazığ zengin bir şehir. Bir tek eksiğimiz var, oda bu zenginliklerimizi pazarlayamıyoruz. Şimdi diyoruz ki bu zenginliklerimizi işin uzmanlarına teslim edelim, onlar pazarlasınlar. Biz de onların önündeki engelleri kaldıralım. Bu noktada biz hep birlikte bir çözüm ortaya koyalım. Çünkü bizler hep birlikte yürüyen insanlarız. Bu birlikteliğimizle çok güzel sonuçlar alacağız. İnanıyorum ki başkanımın da dediği gibi bu gelen heyet içindeki sanayici kardeşlerimiz, Elazığ'a yatırım yapacaklardır. Biz de bu yatırımlara öncülük etmekten gurur duyarız" diye konuştu.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş, "Bu ziyaret aynı zamanda bize ciddi bir sorumluluk yükledi. Artık bugüne kadar Elazığ için bir yapıyorsak, bundan sonra 10 yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

        (CK-MP-Y)

        19.12.2016 17:29:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler