Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Işık'tan yıllık değerlendirme toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga Belediye Başkanı İsmail, Biga Şehir Parkı'nda yıllık değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Işık birçok iddiaya da açıklık getirdi.

        Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 2016 yılı çalışma dönemini değerlendirmek için Biga'da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Biga Şehir Parkı'nda gerçekleşen toplantıda belediye meclis üyeleri ve belediye müdürleri de yer aldılar. Toplantı üç bölümden oluştu. İlk bölümde kahvaltı yapılırken, ikinci bölümde Başkan Işık sunum eşliğinde çalışmalarını anlattı. Son bölümde ise basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

        Başkan Işık toplantıda çarşı merkezindeki düzenleme ile ilgili, 'Tretuvarlar genişletilince trafik sıkışmaya başladı' yorumları yapılıyor. Oysa geçtiğimiz dönemde de trafik sıkışıyordu. Hamdibey Mahallesi'nde düzenleme yapmadığımız yolların tek şerit kullanıldığını görüyorsunuz. Demek ki trafik sıkışıklığının tretuvarların genişletilmesiyle ilgisi yok. Yaşanacak bir şehir oluşturmak için yola çıktık. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

        Başkan Işık, "6 tane Halk Meclisi toplantısı düzenledik. Vatandaşlarımızla bir araya geldik ve o bölgede yapacaklarımızı anlattık. İnsanlarımızla bir araya gelip, onların önerilerini dinlemek bizim için çok anlamlı oluyor. Bu Halk Meclisi toplantılarımız devam edecek. Köprü üstü çalışmamız devam ediyor. Şu anda köprünün malzemeleri yapılıyor. Montaj işlemlerini okulların kapandığı döneme denk getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızla ilgili sorun yaşanmasın diye. Bu konuda iddialıyız. Bu Biga'ya anlam ve değer katacak bir çalışmadır. Bir plan dahilinde ilerliyoruz. Bunlar puzzle'ın parçaları. Tema Park, Şehir Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Avcılar Köprüsü, çarşı içi yol düzenlemeleri, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile birlikte modern Biga ortaya çıkacak. Avcılar Köprüsü set kotunda yapıldı. Köprünün 18 Eylül Stadı tarafı otopark olarak düzenlenecek. Çınarlık Parkı'ndan Atatürk Köprüsü'ne kadar olan alanla ilgili çalışmalarımıza da başlayacağız. Çınarlık Parkı'ndaki hem düğün salonu hem de tesisleri kaldırdık. Çınarların altını insanların oturup dinlenebilecekleri bir çay bahçesine dönüştüreceğiz. Çınarlık Parkı'nın sol tarafında bir açıkhava sineması yapacağız. Büyük Köprü'nün hemen yanında bir kermes alanı düzenleyeceğiz. Eskişehir Porsuk çayını örnek alıyoruz. İnşallah Kocabaşçayı üzerine bir de su tutucu yerleştirdiğimizde burada su taşıtlarıyla taşımacılık bile yapılacaktır. Bizim çocukluğumuzda sandalların gezdiği görüntüleri gerçekleştireceğiz. Şenlik alanı diye tabir edilen bir alan olacak. Ayrıca köy terminalini gerçekleştireceğiz. 2017 yılında bu projeyi gerçekleştirdiğimizde bu bölgenin Şehir Parkı ile bağlantısını sağlayacağız. Şehrimizin iki yakasını hem araçlarla hem de köprülerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Biga'da dokunmadığımız sokak, mahalle, cadde yok. Biga'nın tüm kesimlerine ve hemen hemen her alanda dokunmaya devam edeceğiz" dedi.

        (GD)

        20.12.2016 10:21:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler