Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu resmi törenle açıldı

        (Fotoğraflı)

        Olgun Yıldız

        ARDAHAN (İHA) - Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyünde Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu resmi törenle açıldı.

        Balçeşme ve Esenyayla köyünün öğrencilerinin eğitim-göreceği 4 derslikli Ortaokulun açılış törenine Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Vali İbrahim Özefe, eğitim-öğretime açılan okulun hayırlı olması temennisinde bulunarak okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay açılış töreninde: "Hayatın en kutsal faaliyeti eğitim ve öğretimdir. Bütün Peygamberler birer öğretmen olarak gönderilmiş, insanları cehaletten uzaklaştırıp, onları bilgiyle tanıştırmıştır. Bizim fizik dünyamızı nasıl ki güneş hem aydınlatıyor, hem ısıtıyor ise güneşsiz bir gezegen düşünemiyorsak, bilgi de bizim manevi dünyamızı, gerçek hayatımızı o şekilde aydınlatır ve o şekilde ısıtır. O yüzden bilgi değerinden mahrum olan toplumlar, hayatlarını tıpkı güneşi olmayan, kapkaranlık zifiri bir atmosferde geçiren insanlara benzer. Devletimiz, hükümetimiz özellikle bu son yıllarda eğitime olabildiğince önem vermiştir. Bütün sorunların ilacı eğitimdir. Bu okul, bizim zikrimizi, fikrimizi şekillendirecek, gerçek bir insan olma noktasında bizi inşa edecek bir mekteptir. Mektep, kitap, kalem kutsaldır" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi.

        (OY-AA-Y)

        20.12.2016 11:34:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler