Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uğur, berber esnafı ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Berberler ve Kuaförler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında berber esnafı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya geldi. Berber esnafının sorunlarını dile getirdiği toplantıda Başkan Uğur'da Büyükşehir'in vizyon projeleri hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin esnafın yanında olduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Biz bir takım şeylere imza atarken esnafımız ile birlikte karar veriyoruz. Yapacağımız işleri Esnaf Odaları Birliğimize ve ilgili esnaf odalarına soruyoruz" dedi.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Berberler ve Kuaförler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında berber esnafı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya geldi. Balkonuk Center'de düzenlenen toplantıya oda üyesi berberler katıldı. Salonda Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinin fotoğraflarının yeraldığı resimlerde sergilendi. Toplantıda berber esnafının sorunları konuşulurken, özellikle berberlerin haftada bir gün tatil yapma istekleri gündeme getirildi. Berberlerin tatil ve diğer isteklerini çözüme kavuşturmak için hazır olduklarını söyleyen Başkan Uğur, bu konuda oda üyelerinin anlaşarak isteklerini odaları aracılığı ile iletmelerinin yeterli olduğunu ifade etti.

        Toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Halil İbrahim Demirer yaptı. Konuşmasına İstanbul ve Kayseri'de meydana gelen terör olaylarını kınayarak başlayan Demirer, terör belasının milli birlik ve beraberliği tehdit ettiğini söyledi.

        Türk milletinin dimdik ayakta ve omuz omuza birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade eden Demirer, "Birlik içerisinde olduğumuz sürece terör belasının da üstesinden geliriz. Çünkü biz 7 düvele karşı kurtuluş mücadelesi veren bir milletin evlatlarıyız. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerinin ve milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

        Berberlerinde sıkıntı ve sorunları olduğunu söyleyen Demirer konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ahilik kültürü ile yetişmiş meslek grubunun bireyleri olarak 7'den 70'e toplumun tüm kesimlerine hizmet ediyoruz. Çocuk, genç, yaşlı, muhtaç, hasta hepsine. Verdiğimiz hizmetten yararlanan ve bizim başını eğmeyen tek kişi yoktur. Ama biz o koltukta oturan insanların güzel, bakımlı olmalarını sağlarız. Üyelerimizden gelen tepkilerin yoğunluğu nedeniyle hafta sonunda bir günlük tatilin hakkımız olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle sayın belediye başkanlarımızın bu sese kulak vermesini ve esnafın taleplerini değerlendirmesini istiyoruz. Belediyelerimiz ile sosyal alanda da çalışmak istiyoruz. Belediyelerimizin sosyal projelerinde berber ve kuaförler olarak yer almaktan büyük onur duyacağımızı bilmenizi isteriz. Daha birçok sorunumuz var ama ülkemizin içinde bulunduğu nedenle sadece dinlenmek istiyoruz"

        Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'da sözlerine İstanbul ve Kayseri'de yaşanan menfur saldırılarda hayatını kaybederek şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Terörün dini ve imanı olmadığını belirten Başkan Uğur, "Terörü bütün ülkeler taşeron olarak kullanıyor. PKK'yı da kullanıyor, DEAŞ'ı da kullanıyor, PYD'yi de kullanıyor. 15 Temmuz darbesinin esnafa da zararı oldu. Bu darbe teşebbüsü çok hain bir darbe, Cenabı Allah bizi korudu. Meclisi bombalayan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombalayan, İstanbul Boğaz Köprüsü'nde insanlara uçaktan ateş edildi. 300'e yakın demokrasi şehidimiz var. Çanakkale'yi geçilmez yapan bu millet darbeye'de izin vermedi. Ülkesi için, vatanı için, toprağı için bu milletin canını feda edebileceğini darbeciler hesap etmedi. Zannettiler ki TRT'den bir anons kimse sokağa çıkmayacak. Ama millet sokağa çıktı, tankların üstüne çıktı, kolu koptu ama darbecilere karşıda mücadele etti. Ben bundan sonra sanmıyorum kimse darbe girişiminde bulunsun" dedi.

        Türkiye'nin ekonomik olarak büyüdüğünü söyleyen Başkan Uğur, dış güçlerin Türkiye'nin güçlenmesini engellemek için her türlü yönteme başvurduğunu belirtti. Darbe girişiminin de bunlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Uğur, girişimin başarısız olmasından sonra da terör örgütlerinin devreye sokulduğunu söyledi.

        Uğur, "PKK'nın, PYD'nin, DEAŞ'ın bombası mühimmatı nereden geliyor? Desteklenmeseler, lojistik destek olmasa bunlar bu işleri yapabilir mi? Ankara'da Rus Büyükelçisini öldürdüler. Kim bilir hangi hesap ile yaptılar. Amerika'nın hesabı mı? MOSSAD'ın mı? CIA'nın mı? Kimin hesabı. Türkiye üzerinde çok büyük oyun oynanıyor. Ama bu millet 15 Temmuz'da birlik ve beraberliğini gösterdi. Hangi partiden ve düşünceden olursa olsun meclis bombalandığında tüm gurupların üyeleri meclise gitti. Hepsi darbe teşebbüsünü kınadı. Türkiye maalesef rahat bırakılmak istenmiyor" şeklinde konuştu.

        Balıkesir Berberler ve Kuaförler Odası'nın kendilerine bazı talepler ilettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Biz bir takım şeylere imza atarken esnafımız ile birlikte karar veriyoruz. Yapacağımız işleri Esnaf Odaları Birliğimize, Şoförler Odası'na soruyoruz hep oturup konuşuyoruz. Kampus hattı araçlarını yeniledik. Diğer birçok hattı yeniledik ve yeniliyoruz. Ortak akıl ve ortak bir noktada birleşiyoruz. Ama önce esnafın tamam demesi lazım. Marangozlar Odası ile oturduk, onlara Organize sanayi Bölgesi'nde 255 mağaza ve 1 Ocak'tan itibaren inşaat ruhsatları da kesiliyor. Yaptığımız işleri mutlaka esnafımıza soruyoruz. Berber esnafımıza ankette yaptık. Berber esnafının yüzde 80'i Pazar günü kapatmak istemiyorum, müşterim var dedi. Tatil yapmak ister misiniz dediğimizde yüzde 90 tatil istiyor. Oda başkanınız burada, sizlerde buradasınız, aranızda konuşarak biz tatili şu gün yapacağız deyin biz ona göre tatil yapalım. Esnafın arasında dayanışma ve birlik ve beraberlik olması lazım. O olursa biz gerekeni yaparız" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Başkan Uğur tarafından berber esnafına Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinin anlatıldığı kitapçıklar ve hediyeler verildi. Toplantıya Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ile berber esnafı katıldı.

        (TS-

        20.12.2016 14:41:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler