Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soğuk havalarda sokak hayvanları için seferberlik

        - Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden sokak hayvanları için seferberlik

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi, "Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi"nde sokak hayvanlarına gerekli tüm tedavi ve bakım hizmetlerini sağlamasının yanı sıra soğuk kış şartlarında ilçedeki uygun noktalara mama dağıtımı yaparak sahipsiz olmadıklarını gösteriyor.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarına her türlü tedavi ve bakım imkanını sağlıyor. Sokak hayvanlarının ihtiyacı olan bakım ve tedavi imkânlarını sunmak amacıyla Mevlana Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi yenilenerek geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete alındı. Bakımevinde sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda barınması ile kafeslerin içerisinde kuru alan oluşturmak amacıyla paletler kullanılıyor ve bunların üzerinde bulunan battaniye vb. eşya ile kafes önünde rüzgâr kesici önlemler alınıyor.

        Modern ve her türlü hizmetin verilmesine uygun bakımevinde hasta, yaralı, güçten düşmüş tüm sokak hayvanlarına sıcak bir yuva imkanı sunularak muayene, tedavi, kısırlaştırma, mikroçip takma ve besleme hizmeti veriliyor. Bakımevinde tedavi gören sokak hayvanlarına müdahale görmüş olduğunu gösterir küpe kulağına takılarak, operasyon yaraları kapandıktan sonra kayıt altına alınıp, sahiplendirilmeye çalışılıyor. Haftanın 7 günü sabah 08.00 ile gece 00.00 saatleri arasında hizmet veren tesiste özellikle kış şartlarında sokak hayvanlarına gerekli durumlarda acil müdahalede bulunuluyor.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi veteriner hekim ve veteriner sağlık teknikerlerince ise 11 ayda 4 bine yakın şikayet değerlendirilerek 1533 tedavi ve klinik, 466 kısırlaştırma, 433 aşılama ve 31 sahiplendirme hizmeti verildi. Ayrıca, sahipli/ sahipsiz tüm hayvanların kuduz aşıları bakımevimizde ücretsiz olarak yapılıyor.

        İlçede sokak hayvanlarına daha iyi hizmet verilmesi amacıyla 86 vatandaşa "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" kimlik kartı verilerek, gönüllü vatandaşların sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi, bakım ve beslenmesi konusunda müşterek bir çalışma yürütülüyor. Ayrıca gönüllü vatandaşlara soğuk kış şartlarında uygun alanlarda besleme yapabilmeleri amacıyla mama dağıtımı gerçekleştiriliyor.

        İlçedeki park ve yeşil alanlarda besleme odakları kurulması ve uygun yerlerde yeni besleme noktaları oluşturulması ile kedi evi ve köpek kafesleri için uygun alanlar tespit edilerek, yakın zamanda hizmete sunulması için çalışmalar hızla sürüyor. Bununla birlikte vatandaşların sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığını artırmak amacıyla çeşitli pankart ve afiş çalışmaları yapılarak ilçedeki tüm park ve uygun noktalara asılması sağlanıyor. Hayvanseverlerin verilen hizmetleri yerinde görmek ve sokak hayvanları ile ilgilenmeleri amacıyla bakımevini ziyaret edebilmelerine de imkân tanınıyor. Gaziosmanpaşa'da bulunan sokak hayvanları ile ilgili her türlü sorun, talep ve şikayet için tesise ait 0212 453 53 14-453 53 23- 453 53 25- 453 53 29 numaralı hatlara ve 444 0 467 numaralı çağrı merkezi hattına başvuru yapılabilir.

        (EY-ÖK-Y)

        20.12.2016 14:56:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler