Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yağlıdereliler birlik ve dayanışma toplantısında bir araya geldi.

        (Fotoğraflı)

        GİRESUN (İHA) - Giresun Yağlıdereliler Derneği, birlik ve dayanışma toplantısı düzenledi.

        Merkez Güre Mahallesinde gerçekleşen toplantıya Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Fikret Karaarslan ve çok sayıda davetli katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Giresun Yağlıdereliler Dernek Başkanı Kadem Özbay, "Giresun'da çok sayıda hemşehrimiz yaşıyor. Bu tür toplantılar kaynaşmamıza vesile oluyor. Uzun zamandır görüşmediğimiz hemşehrilerimizle görüşme fırsatımız oluyor. İnşallah bundan sonra bu tür toplantıları sık sık gerçekleştiririz ''dedi.

        Yağlıdere için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ise, toplantının düzenlenmesinde katkısı olan Dernek Başkanı Kadem Özbay ile Saffet Karaca'ya teşekkür ettiğini söyledi.

        2009 seçimlerinde geldiği göreve en iyi şekilde yapmaya çalıştığını vurgulayan Kırhasanoğlu, " Bende ilçede yaşayan ve gurbette yaşayan Yağlıdereli vatandaşlarımızı mahcup etmeme adına gücümüz nispetinde Yağlıdere ilçemizde birçok projeyi hayata geçirdik. Bizim işimiz bitmedi şu anda ilçemizde uygulayacağımız projeler var. Yağlıdere ilçemize 40 dükkanlı sanayi kurmayı planlıyoruz. Burada iş istihdamı artırıp iş istidamı sağlayıp çalışanlarımızı ve gençlerimizi Yağlıdere'de tutmaya çalışıyoruz. İlçemiz için bir prestij projesi de olacak olan gölet projesi için ise çalışmalarımız son noktasına gelmiştir. Bunu da yaptığımız zaman ilçemizin çehresi daha çok değişecek. Bunları yapıldığı zaman insanlarımız burayı tercih edecek ve burada kalması sağlanacak. Bundan sonraki amacımız Yağlıdere ilçemizde yaşayan buradan göç etmemesi sağlamak dışarıdakilerin de buraya gelmesin sağlamak için çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

        İlçede çalışan memurların yüzde 80'inin konut sıkıntısı yüzünden ilçede kalmadığını kaydeden Kırhasanoğlu,şöyle devam etti;

        "Bloklar bölgesinde TOKİ tarafından 5 dönüm arazi üzerinde kentsel dönüşüm uygulaması yapılacak. Ömerli yolundaki kaymakamlık lojmanın arka tarafında bulunan hazine yerinin yanındaki yere üç ya da dört dönüm satın alınarak burada da bir TOKİ uygulaması yapılacak. Yağlıdere'de merkezi sistemli kaloriferli bina yok diye giden memurlar bulunuyor. Burada bunları tutmaya çalışacağız. Bahsettiğimiz konuları harekete geçirip inşallah başaracağız."

        (RY-MK-Y)

        21.12.2016 00:53:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler