Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karacasu'da kuzu ölümleri üreticiyi endişelendirdi

        (Fotoğraflı)

        Özgür Dedeoluk

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Karacasu ilçesi Dereköy Mahallesi'nde doğum sırasında ve doğumdan sonra yaşanan kuzu ölümleri üreticiyi endişelendirdi.

        Yaz gecelerinin büyük bölümünü daha kaliteli beslenme ve çiftleşme olanağı sağladığı için hayvanlarıyla birlikte arazide geçiren Karacasulu çoban Mehmet Kaptan (60) 22 tane kuzusunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bir kısmı ölü doğan bir kısmı doğduktan kısa bir süre sonra ölen 22 kuzunun neden öldüğünü bilmediğini söyleyen Kaptan büyük zorlukları içerisinde gözü gibi baktığı hayvanlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

        Hayvanlarının susuz kalmaması için tankerle su çektiğini ifade eden Kaptan, "Gece tankerin üzerinde sabahladım. Hemşehrilerimiz bu çevrede senin gibi güzel hayvan bakan yok diye takdir ederlerdi. 50-60 kuzu bekliyordum. 50 yıllık çobanlık hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Şaşkınım" şeklinde konuştu.

        Mehmet Kaptan, ölümlerin sebebi hakkında yetkililerin yardımını beklediğini dile getirdi.

        (ÖD-MB-Y)

        21.12.2016 09:01:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler