Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Babaeski Engelleri Aşıyor" projesi

        - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin:

        - "Toplum olarak önyargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor"

        (Fotoğraflı)

        Kaner Akaner

        KIRKLARELİ (İHA) - Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2016 Mali Destek Programları kapsamında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Babaeski Engelleri Aşıyor" projesinin açılış toplantısı yapıldı.

        Babaeski Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda yapılan organizasyona Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, dezavantajlı olarak nitelenen engellilerin toplum hayatına kazandırılması için kurum olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi. Şahin, "Sizler aileler olarak özel çocuklara sahipsiniz. Toplumun önyargısı, bu bireylere bakış açısı sizleri eminim ki üzüyor. Toplum olarak önyargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Öğrencilerimiz bu okullara, işliklere devam ettiklerinde hem sosyalleşiyorlar, hem de akademik anlamda okuyup yazabilecek durumda olanlar bunu geliştirebiliyorlar. Sizlere şunu hatırlatmak istiyorum, elinizde bulunan imkanlar çocuklarımız için büyük bir nimettir. Çünkü kimi şehirlerde böyle donanımlı okullar, işlikler kısıtlı sayıda ve öğrencilerimiz bunları kullanabilmek için sıra bekliyorlar" dedi.

        "Özel çocuklarımızı sosyal hayata daha çok katın"

        Ailelere seslenen Şahin, "Ailelerle buradan bir daha seslenmek istiyorum, özel çocuklarımızı sosyal hayata daha çok katın. Devletimiz sağladığı imkanlarla hayatınızı kolaylaştırmaya çalışıyor. Çekinceleri olan aileler gelip burada gözlem yapabilirler. Burada oluşturulan atölyeler çocuklarımızın sosyalleşmesi ve el becerilerinin artmasına destek olacaktır. Babaeski'ye böylesine anlamlı bir proje kazandıran proje ekibini kutluyor ve emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        Açılış konuşmalarının ardından proje kapsamında hazırlanan atölyeler davetliler tarafından gezildi.

        Uygulama süresi 12 ay olan projenin amaçları arasında, dezavantajlı konumda olan ve özel eğitim gereksinimi olan 16 katılımcının, toplumla kaynaşmasına destek sağlamak, fiziksel ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi, öz bakım becerilerinin, günlük ve bağımsız yaşam becerilerinin, psiko motor becerilerinin, dil ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi, kişisel gelişimlerini sağlayacak engel düzeylerine uygun, eğitim materyallerine sahip eğitim platformlarının oluşturulması yer alıyor.

        Proje kapsamında Resim ve Seramik Atölyesi, Uygulama Atölyesi açıldı ve eğitim binası özel gereksinimi olan bireylerin kullanımına uygun hale getirildi. Tamamı 01 Eylül 2017 tarihinde sona erecek proje kapsamında bundan sonra 16 katılımcıya ve ailelerine yönelik eğitimler de verilecek. Projenin iştirakçileri arasında Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan İlkokulu, Babaeski Ortaokulu, Babaeski İMKB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Babaeski Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü, Babaeski Belediye Başkanlığı ve Babaeski Tolum Sağlığı Merkezi yer alıyor.

        Toplam bütçesi 88 bin 948 TL olan projenin yüzde 84'üne denk gelen 75 bin 278 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor.

        (KA-MEF-Y)

        21.12.2016 14:52:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler