Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siyer-i Nebi Yarışması'na yoğun katılım

        Yusuf Çetin

        ANKARA (İHA) - Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığının imzaladığı protokol çerçevesinde tüm Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın dördüncüsü yapıldı.

        Şereflikoçhisar'da Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu ve Şereflikoçhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan Siyer-i Nebi Yarışması'nda öğrenciler, Diyanet İşleri Bakanlığı Uzmanı Mustafa Soykök'ün 'İnsanlığın Saadeti Hz. Muhammed' isimli kitaptan seçilen 90, ortaokul öğrencileri için ise Mustafa Nuhoğlu'nun 'Peygamberimizin Hayatı' isimli kitaptan seçilen 60 soruda ter döktü. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatını konu alan ve onun yaşantısını, yaşadığı sıkıntıları, çektiği acıları, sahabelerini tanımak için yapılan Siyer-i Nebi Yarışması'na katılan liseli ve ortaokullu öğrenciler, sahabelerin isimlerinin verildiği sınav salonlarında Ankara ve Türkiye genelinde derece yapabilmek için doğru bildikleri soruları optik formlara işaretlediler. Yarışmaya 91 ortaokul ve 227 lise öğrencisi katıldı.

        Her iki sınav merkezini de ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, AGD İlçe Başkanı Yusuf Çetin ile sınav hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Anadolu Gençlik Derneği Şereflikoçhisar İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Siyer-i Nebi Yarışması'nın kaybedeni olmadığını belirterek, "Gençlerin sınav için özel hazırlanan kitapları okumaları bile çok büyük bir kazanımdır. Efendimiz'in (s.a.v) hayatının öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Siyer-i Nebi Yarışması tahrip edilen İslam anlayışını, dağılan zihinleri, yıkılan hayalleri toplamak ve yeniden toparlanmak için büyük önem arz etmektedir" dedi.

        (YÇ-CC-Y)

        22.12.2016 10:50:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler