Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'ya 56 milyon TL sel ödeneği

        - Temmuz ayında meydana gelen sel felaketinin zararlarının karşılanması için yerel yönetimlere son olarak 13 milyon lira ödenek gönderildi. Bu rakamla birlikte Ordu'ya gönderilen miktar 56 milyon lirayı aştı

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'da Temmuz ayında Ramazan Bayramı'nın ilk günü meydana gelen, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde etkili olan sel felaketinin yaralarının sarılması için Aralık ayında yaklaşık 13 milyon lira daha ödenek gönderildi. Bu rakamla birlikte yerel yönetimlere iletilen AFAD ödeneğinin miktarı 56 milyon lirayı aştı.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Ordu'da 4-5 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşların zararının karşılanması için ödenek oluşturuldu. Bu ödenekten daha önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 30 milyon lira, Fatsa Belediye Başkanlığı'na 7 milyon 566 bin lira, Perşembe Belediye Başkanlığı'na 3 milyon 960 bin lira, Çaybaşı Belediye Başkanlığı'na 50 bin lira ve Gülyalı Belediye Başkanlığı'na 30 bin lira ödenek gönderildi.

        Aralık ayında 13 milyon liralık daha

        Sel felaketinin yaralarının sarılması için Aralık ayıda yaklaşık 13 milyon liralık yeni bir ödenek gönderildi. AFAD Başkanlığı'nca Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne 9 milyon TL, Altınordu Belediyesi'ne 750 bin TL, Çamaş Belediyesi'ne 875 bin TL, Korgan Belediyesi'ne 875 bin TL, Ünye Belediyesi'ne 634 bin TL, Gürgentepe Belediyesi'ne 400 bin TL, Çatalpınar Belediyesi'ne 225 bin TL, Kumru Belediyesi'ne 100 bin TL, Gölköy Belediyesi'ne 63 bin TL olmak üzere toplam 12 milyon 955 bin TL ödenek ilgili kurumlara aktarıldı. Gönderilen bu ödenek ile birlikte Ordu'ya gönderilen miktar 56 milyon lirayı aştı.

        Kurtulmuş: "Zararlar eksiksiz karşılanacak"

        Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, kentin, son yılların en büyük sel felaketine maruz kaldığını, olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede de meseleyi yakından takip ettiğini belirtti. Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, jandarma kuvvetleri, AFAD Bölge Müdürlüğü ve bütün birimlerin, yaraların sarılması için yoğun bir çaba gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ortaya çıkan zarar eksiksiz şekilde hükümetimiz tarafından giderilecek. İnşallah, bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yaşanan bu olayın ardından Ordu'ya 13 milyon lira yeni ödenek gönderildi ve AFAD Başkanlığımız tarafından gönderilen toplam ödenek 56 milyon liraya ulaştı. Yaşanan mağduriyetten dolayı hepimize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum."

        (MAK-SLH-Y)

        22.12.2016 13:50:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler