Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir Belediyesi'nden Milli Şaire anma etkinliği

        - Bilgi evi öğrencileri Mehmet Akif'i andı

        (Fotoğraflı)

        Selim Bayraktar

        İSTANBUL (İHA) - İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, Başakşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle anıldı. Gecede Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri seslendirilirken, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı mücadele de hazırlanan tiyatro oyunu ile sahnelendi.

        Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda Başakşehirli katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda daha sonra bilgi evi öğrencileri tarafından katılımcılara Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

        Başakşehir'de bulunan bilgi evi öğrencileri, Milli Şairi anma programında Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirdi. Bilgi evi öğrencilerinin canlandırdığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimini unutturmamak için o gece yaşanan olayları sergiledikleri tiyatro programı salonda duygusal anlar yaşamasına neden oldu. 15 Temmuz gecesi yaşananları birebir sergileyen bilgi evi öğrencileri uzun süre katılımcılar tarafından alkışlandı.

        Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliğinde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, "Mehmet Akif Osmanlı İmparatorluğu'nun çok büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, hem Çanakkale'ye şahit oldu hem de Kurtuluş Savaşı'na şahit oldu. Bu ne kadar büyük bir ahlak abidesi, ne kadar mazlum bir şahsiyet değerlerine ne kadar bağlı gerçekten bir insan. Şairliği ve İstiklal Marşımızın şairi olması vasfı, bütün diğer özelliklerinin önüne geçmiş. Biz diğer taraflarını bilmiyoruz. Ama aynı zamanda bir ahlak abidesi. Müspet bilimler tahsil ediyor ama edebiyatı da şiiri de, edebiyatla, tarih ve sosyal bilimler ile ilgili birçok alanda da söz sahibi bir insan. Mehmet Akif'i asımın nesli üzerinden 15 Temmuz'u tekrar hafızalarımıza getirdiği ve bize bu geceyi yaşattıkları için bilgi evi öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.

        Program sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, programda sahne alan bilgi evi öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (SB-SO-Y)

        25.12.2016 09:45:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler