Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devrek TSO tarafından kahvaltılı istişare toplantısı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Fikri Erdem

        ZONGULDAK (İHA) - Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından kahvaltılı istişare toplantısı düzenlendi.

        Zonguldak'ın Devrek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Devrek Ticaret ve Odası tarafından organizasyonu sağlanan ve Devrek Öğretmenevinde gerçekleştirilen kahvaltılı istişare toplantısında belediye başkanları, siyasi parti temsilciler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Devrek, Çaydeğirmeni, Gökçebey ve Bakacakkadı bölgesini yakından ilgilendiren ve bu bölgede kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için bir araya gelen heyete hitap eden TSO Başkanı Ertan Civak, şöyle dedi:

        "Bu gün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz hedefimiz bölgemizde bir organize sanayi bölgesi oluşturmak ve bunu hayata geçirmek buraya toplanmış bulunmaktayız. Malumunuz bölgemizde ekonomik durum çokta iç açıcı değil sosyal faaliyetlerimiz yok denecek kadar az bunun için siz değerli belediye başkanlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz ve sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz ile bir araya gelerek bu bölgeye organize sanayi bölgesini nasıl hayata geçirebiliriz? Bunu hayata geçirebilmek için hangi adımları atmamız konusunda Devrek TSO nezaretinde birlikte istişareler yaparak hep birlikte fikir alışverişinde bulunacağız. Öncelikle bölgemizin kalkınması ve hareketlenmesi için organize sanayi bölgesini hayata geçirmemiz kaçınılmaz bir hal almıştır. Eğer bunu hayata geçirebilirsek adeta bölgemizin kurtuluşu olacaktır. Burayı hayata geçirmemizdeki asıl amaç giden göçü geriye getirmekten ziyade olabilecek mevcut göçün önüne geçmektir. Bu olayı kişileştirmeden birlik ve beraberlik içerisinde en kısa zamanda ve acilen hayata geçirmemiz gerekmektedir. Bu projeyi hayata geçirmek için en kısa zamanda milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile birlikte vali beyi ziyaret ederek gerekli girişimlerin başlatılması için harekete geçmeliyiz."

        Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise,"Devrek bir zamanlar bu bölgenin paralayan yıldızıydı doksanlı dönemlerden sonra ekonomik nedenlerden dolayı geriye doğru hızlı bir düşüş başladı. O dönemlerde bölgemizde bulunan gerek orman ürünleri ve gerekse diğer fabrikalar insanımıza yetiyordu. Ne zaman özelleştirmeler başladı işte o zaman insanlarımız ekmeklerini başka yerlerde arama için bölgeden çeşitli şehirlere hızla göç etmeye başladı. Bundan sonra doğabilecek göçün önüne geçmek için de bölgemizde kurulması planlanan organize sanayi bölgesini bir an evvel hayata geçirmektir. Çok acil olarak ne yapılması hususundaki adımlarımız atmamız için harekete geçmeliyiz" diye konuştu.

        Diğer ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri de bölgede OSB'nin hayata geçmesi için her anlamda gerekli destekleri vereceklerini belirttiler.

        (FE-OA-Y)

        25.12.2016 13:30:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler