Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gecekondu alanından yöresel el sanatları kurs merkezine

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon'da yakın zamanın gecekondu alanı olan Ayasofya Camisi çevresi gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından güzelliğe büründü. Bölgede, Büyükşehir Belediyesi tarafından yöresel el sanatları kursları düzenleniyor.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 15, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü ile 3 farklı branşta kadınlara yönelik yöresel el sanatları kursları düzenleniyor.

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezini ziyaret ederek, rehber öğretici ve kursiyerlerle sohbet etti. Ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi olarak yöresel sanatlarla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirmekte olduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bu alandaki çalışmalarına bundan sonrada devam edeceklerini kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Kadınlarımızın burada ürettikleri ürünlerin hem teşhir edilmesinde hem de satışının yapılması hususunda çalışmalarda bulunacağız. Bu sayede kadınlarımız gelir elde edecektir. Bugün burada yöresel el sanatları kursları düzenlemekteyiz, kentsel dönüşüm öncesinde buranın vaziyeti hatırımızdadır. Ayasofya Camisi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm sonrasında şuan kurs merkezi olarak kullandığımız bu binaları Belediye olarak TOKİ'den satın aldık ve Trabzon'umuzun hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı.

        (OK-EK-Y)

        25.12.2016 13:38:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler