Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni devlet hastanesinde incelemelerde bulunan Vali Yıldırım:

        - "Kastamonululara hak ettiği sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz"

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Batı Karadeniz'in en büyük hastanesi olacak olan 520 yataklı yeni devlet hastanesinin açılması için gün sayılıyor. Kastamonu'nun 77 yıllık yeni hastane hasreti ise sona eriyor. Vali Yıldırım, hastanenin Ocak ayının ikinci haftasından itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

        Sağlık Bakanlığı ve Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2014 yılında 102 milyon liraya ihale edilerek temeli atılan ve öngörülen tarihten önce tamamlanan yeni devlet hastanesi Kastamonululara hizmet vermek için gün sayıyor.

        Vali Mesut Yıldırım, Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş yeni devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Kastamonulara hak ettiği sağlık hizmetini vermek için çalıştıklarını ifade eden Vali Mesut Yıldırım, kısa bir süre içerisinde özel hastane standartlarının da üzerinde olan yeni hastanenin vatandaşların kullanımına açılacağını söyledi.

        Yeni devlet hastanesinin Ocak ayının ikinci haftasında hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Vali Mesut Yıldırım, "Şuan bir şey söylemek çok doğru değil ama orada da bir birimimizin olmasını münazara ediyoruz. Bugün yapılacak olan program açılışla sınırlı. Ilgaz Tüneli başlı başına tek başına açılış yapmayı hak eden, ülkemizin önemli projelerinden birisidir. Ilgaz Tüneli Kastamonu'muzun makus tarihini yendiğini gösteren çok önemli bir proje olmakla birlikte dünyada da eşine az rastlanır niteliklere sahip, Türkiye'nin en uzun ikinci tünelidir. Hastanemizi biz ilk etapta vatandaşımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi.

        Kastamonu'nun hastane açısından çok sıkıntı yaşadığını dile getiren AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, yeni hastane ile ilgili söylenecek bir şey olmadığını, faaliyete geçtiğinde halkın mutlu olacağını, sağlıkla ilgili sorunların büyük ölçüde ortadan kalkacağını aktardı. AK Parti Milletvekili Metin Çelik hastanenin iki yıl içerisinde bitirilmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Kastamonu'nun önemli problemlerinden bir tanesinin çözüme kavuşturulduğunu belirten AK Parti Milletvekili Murat Demir, Kastamonu'nun önündeki diğer sorunların da süratle çözülmesi için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

        Yeni devlet hastanesinin açılmasından dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "İnsanlarımız daha etkin bir sağlık hizmeti alacaklar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. İlk kullanıma başlarken zorluklar çıkabilecektir ama her şeyin üstesinden gelinecektir. Belediye olarak da bize bir görev düşerse her şeye hazırız" diye konuştu.

        Hastane teslim sürecinden öncede teçhizat ve cihaz alımlarıyla ilgili alımları başlattıklarına işaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel ise açılışı engelleyecek bir takım eksiklikleri olduğunu, onların tamamlanması yönünde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

        İlk etapta Şerife Bacı Hastanesi taşınacak

        Karar verilecek ilk aşamada Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları kısmını taşımayı planladıklarını belirten Dr. Yücel, "Bir hafta 15 gün içerisinde o kısmı işleterek, işletmede aksaklıklar olmadığını görüp ana binayı da arka arkaya taşımayı düşünüyoruz. Önce çocuk bölümünün taşımayı planlıyoruz. Çünkü burada bir aksaklık olduğu taktirde tolere etme şansı olabilir. Bu Salı yine toplantımızı yapacağız. Ocak ayı içerisinde büyük bir aksaklık çıkmazsa ikinci ve ya üçüncü hafta ek binayı taşımış oluruz. Özellikle sağlık dışı personel alımı ile ilgili 60 civarında ek bir kontenjan alındı. Onlar yeni bina ile başlayacaklar. Sağlık personellerinin atamaları yapıldı. Atananların güvenlik soruşturmaları Başbakanlıkça yapılıyor. Soruşturma tamamlandıktan sonra onlarda gelecekler. Personel sayımız burayı işletmeye yetecek. Göreve başlayacak arkadaşların biraz öz veriyle çalışmaları gerekecek" açıklamasında bulundu.

        Mevcut konumu itibariyle 528 yatak, arttırıldığında ise 768 yatak kapasitesine sahip olan yeni devlet hastanesi kompleksi 20 bin 823 metrekare alan üzerine kuruldu. Açık ve kapalı olmak üzere toplam 863 araç kapasiteli otoparkının yer alacağı yeni sağlık kompleksinde Onkoloji Tedavi Merkezi, Anjiyografi Merkezi, Radyoterapi Merkezi, Doğum Odaları ile 125 poliklinik odası, 16 yataklı klinik, 7 acil polikliniği ile toplam 52 acil yatak kapasitesine sahip bulunuyor. Ayrıca yeni sağlık kompleksinde 12 ameliyathane salonu, 27 yataklı genel yoğun bakım, 9 yataklı koroner yoğun bakım, 9 yataklı KVC yoğun bakım, 9 yataklı çocuk yoğun bakım, 16 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 18 yatak kapasiteli diyaliz ünitesi, 1 MRI, 8 röntgen, 3 tomografi, 2 mamografi ve 12 ultrason odası yer alıyor.

        (Vİ-OA-Y)

        25.12.2016 16:34:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler