Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazarlar'da İlk yardım kursu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde kamu kurumlarında görevli personeller için ilk yardım kursu düzenlendi

        Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi tarafından kamu kurumlarında görevli personellere yönelik olarak temel ilk yardım kursu veriliyor. Kursta ilçedeki kurumlardan her birinden en az bir personelin ilk yardım eğitimi alması hedefleniyor.

        Pazarlar Halk Eğitimi Eğitim Merkezi ihtiyaca yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Bu çerçevede kamu kurumlarında görevli personellere yönelik ilk yardım kursu başladı.

        Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde başlatılan kurslarda Kamu görevlilerine zehirlenmeler, yaralanmalar, kırıklar, yanıklar, kalp masajı gibi olaylara karşı ilk yardım eğitimleri veriliyor.

        Konusunda eğitimli uzmanlar tarafından sunulan eğitimler uygulamalı şekilde gerçekleştirilirken kurs ile kamu kurumlarından en az bir personelin ilk yardım eğitimi alması amaçlanıyor.

        Kurslara ilişkin bilgiler veren Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, "Bu proje ile kurslar sonunda kamu personelleri ilk yardım sertifikası alacak. Kurslar 5 gün sürüyor ve sonrasında sertifika takdimi gerçekleştiriyoruz. Az tehlikeli iş sınıfında her 20 kişiden bir kişinin ilk yardım sertifikası olması gerekiyor. Biz o yüzden kurumlarda en az bir personelin ilk yardım sertifikası almasını amaçlıyoruz. Kursa kamu kuruluşlarından 61 personel katılıyor. 18 saatlik kursta; zehirlenmeler, yaralanmalar, kırıklar, yanıklar, kalp masajından, suni teneffüse, küçük travmalardan aklımıza gelebilecek her türlü ani olaylara karşı kaza ve yaralanmalarda müdahale edebilecek bilgiler veriliyor. Bu eğitimleri herkesin almış olması gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitimler hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.(MB-EFE)

        26.12.2016 10:03:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler