Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayata yeniden başlıyorlar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Bayraklı Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan okuma-yazma kursu yüzlerce vatandaşı hayata yeniden bağlıyor. Kurslara katılarak, ilkokul sertifikası alan kursiyerler artık gazete, kitap, dergi okuyabiliyor, yeniden doğmuş gibi dünyayı farklı gözle keşfetmenin mutluluğunu yaşıyor.

        Bayraklı Belediyesi okuma yazma kursları yüzlerce kişiyi defterlerle ve kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. Kurslara katılan vatandaşlar kademelerine göre belirlenen sınıflarda 120 veya 180 saatlik eğitim görüyor. Haftada dört gün 4'er saatlik derslerde kursiyerler okuma-yazma öğrenmenin yanı sıra matematik ve sosyal bilgiler gibi dersler de görüyor. Farklı seviyedeki yetişkin öğrenciler, kurs sonrasında yapılan sınavı geçmeleri halinde ilkokul diploması sahibi oluyor. Özellikle maddi sebeplerden dolayı okula gidemeyen dar gelirli ev hanımlarının tercih ettiği derslere katılan kursiyerler, "Artık ülkemizde ve dünyada olup bitenden haberdar olabiliyoruz, okuyup, yazabiliyoruz. Yeniden doğmuş gibi olduk. Keşke okuma ve yazmayı çok önceden öğrenme imkanımız olsaydı" diyor.

        Aralarında üniversite okuyanlar var

        Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "İlçemizde dar gelirli aile sayısı oldukça fazla. Maddi sebeplerden dolayı okula gidemeyen vatandaşlarımız için okuma-yazma kurslarımız devam ediyor. İlçemizde okuma-yazma bilmeyen kalmasın istiyoruz. Ev hanımları kurslara ilgi gösteriyor. Birbirlerini teşvik ediyorlar. Kurslarımıza katılıp şuan üniversite okuyanlar var. Kurslarımız devam edecek. Katılmak isteyenler mahallerindeki semt merkezlerine başvuruda bulunabilirler" dedi.

        (CA)

        26.12.2016 10:27:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler