Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkan bebek Menderes'te anıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Bulgaristan'da zorunlu asimilasyon girişimi sırasında yaşamını yitiren Türkan bebek ölümünün 32'inci yılında Menderes Belediyesi tarafından anıldı. İlk kez gerçekleşen anma törenine zorunlu göçe maruz kalan vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

        1984 yılında Bulgaristan'da zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında öldürülen 17 aylık Türkan Feyzullah, ölümünün 32'inci yılında Menderes'te anıldı. Gazipaşa Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun yanı sıra Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre ve vatandaşlar katıldı.

        Çelenk kondu

        Etkinlikte, geçmişteki olaylarda yaşamını yitirenler için Kur'an okutuldu. Meydanda yer alan Göç Anıtı'na çelenk sunumunun gerçekleştiği törende lokma da döktürüldü.

        Acılara ortak oluyoruz

        Etkinlikte konuşan Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, "Türk milleti hem soydaşlarına hem insanlarına tarih boyunca sahip çıkmıştır. Dünyada zulüm görmüş, zulme uğramış sadece soydaşlarımız değil başka insanları da ana vatanına kendi ülkemize kabul etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugünde bu anlayış devam etmektedir" dedi.

        İlk kez gerçekleşti

        Zorunlu göç nedeniyle Menderes'e yerleşen birçok vatandaş olduğunu ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, "Onların yaşadıkları zorlukları yad etmek için anma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Soydaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. İlk kez ilçemizde bu töreni gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra her yıl törenimizi ilçemizde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

        "Geçmişten ders almalıyız"

        Tarihte yapılanların unutulmaması gerektiğini de kaydeden Başkan Soylu, şöyle devam etti: "Yapılan bu anma törenleri ile çocuklarımıza geçmişimizi anlatırken, birlik ve beraberliğimizin güçlü olması gerektiğine de dikkat çekiyoruz. Unutulmaması gereken en önemli durum ise bizim gidecek başka bir yerimizin, toprağımızın olmayacağı. İşte bu yüzden geçmişte yaşananlardan ders çıkarıp vatanımıza, bayrağımıza, toprağımıza sahip çıkmamız gerekiyor." Yaşanan olaylarda gazi olan Halil Kahraman da geçmişte büyük zorluklar yaşadıklarını ifade ederek, desteklerinden ötürü Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya Bulgaristan Türkleri adına teşekkür etti.

        (CA)

        26.12.2016 10:39:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler