Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yaşama Yol Ver 112 Projesi" kapsamında 10 bin öğrenciye tanıtım yapıldı

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Sağlık Bakanlığı'nın 'Yaşama Yol Ver' kampanyası kapsamında 10 bin öğrenciye tanıtım yapıldı.

        Sağlık Bakanlığı'nın 'Yaşama Yol Ver' kampanyası Van İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği personelleri tarafından tanıtıldı. Bu kapsamda 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla yapıldığı belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, il merkezindeki ilk ve orta öğretim öğrencilerine, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personel tarafından 112 hizmetleri anlatıldı.

        Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Sağlık Bakanlığımızca 19-23 Aralık2016 tarihleri arasında il merkezi Erciş ve Çaldıran ilçelerinde 20 okulda 10 bin öğrenciye "Yaşama Yol Ver 112 Projesi "kapsamında, tanıtım yapıldığını söyledi. Ayrıca şehir içinde faaliyet gösteren minibüs, halk otobüs ve seyir halindeki şoförlere alışveriş merkezinde stant açarak, personel tarafından broşürlerin dağıtıldığını belirten Dr. Yanmaz, "Acil ve Afatler Sağlık Hizmetler Şube Müdürü HalisGökyer, organizasyonumda okullarda eğitim veren Paramedik Sıracettin Gökyer, hemşire Ömer Erden, öğrencilere, "112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı, nasıl adres tarif edilmeli" konularında bilgiler verildi. Okullarda yapmış olduğumuz bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması, açısında 7'den 70'e herkesin önem göstermesini istiyoruz. Bilindiği gibi gereksiz çağrılar çok yaşanmakta gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız, bu konuda son derece hassas ve özen göstermeleri temennisi içeresideyim; Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı. Projenin ana teması olan yaşama yol ver ve ambulansa yol veriyorum hayat kurtarıyorum sloganıyla son derece önemli. Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerin toplumumuzun geleceğini olumlu olacak" dedi.

        (EKİP-ŞAK-

        26.12.2016 10:46:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler