Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ekiz Yumurta Foça Basketbol altyapıya yöneldi

        (Fotoğraflı)

        Servet Vural

        İZMİR (İHA) - Lige 1 yıl ara veren Ekiz Yumurta Foça Basketbol takımında bu yıl tamamen altyapıya yönelik bir çalışma sürdürülüyor. U-11 ve U-12 yaş gruplarında oluşturulan kız takımları için hazırlanan çalışma programı ise Süper Lig takımlarını özendirecek nitelikte.

        Altyapı Antrenörü ve Koordinatörü Kerem Evcim'e teslim edilen Ekiz Yumurta Foça Basketbol, fiziksel çalışmaların yanında sporda bilimin desteğiyle yeni yıldızlar yetiştirmeyi amaçlıyor. Gelişim Koçu Atilla Türker ile Beslenme Koçu ve Mental Danışman Derya Türk'le birlikte Türkiye'de pek az takımda uygulanan bir çalışmayı birlikte yürüten Evcim, sporcuların fiziksel olduğu kadar mental olarak da en doğru gelişimi göstermelerini sağlamak, ileri yaşlardaki sakatlık risklerini azaltmak adına uğraş veriyor.

        Çeşitli testlerden geçirilen sporcular, sezon sonuna kadar tavizsiz uygulanacak bir antrenman programıyla destekleniyor. Oyuncuların başarılı olduğu kadar mutlu birer basketbolcu olmaları için imkanların seferber edildiğini ifade eden Gelişim Koçu Atilla Türker, kuvvet kondisyon ve performans testlerini yaptıklarını, vücut kompozisyonlarından, boylarından, genetik yapılarına kadar çeşitli veriler elde ettiklerini, bunlar doğrultusunda beslenme semineri verdiklerini ve çalışma programı oluşturduklarını belirtti. Beslenmenin çok önemli olduğunu kaydeden Türker, "Bu yaşta oturan alışkanlıklar ileride çok daha rahat sürdürülebiliyor. Hem kişisel, hem sportif gelişimleri çok daha iyi gerçekleştirilebiliyor. Spor bilimi, temeli insan olan çok önemli bir dal. Bizi de sporcu yetiştirmede Amerika'dan ayrı kılan faktörlerden en önemlisi. Biz ülkemizde de spor bilimini sporcu yetiştirmede etkin kılmaya çabalıyoruz" dedi.

        Altyapı Antrenörü ve Koordinatörü Kerem Evcim ise öncelikle 3 aylık bir program yaptıklarını, lisanslı 48 sporcuyla İzmir liglerinde iki ayrı kategoride mücadele edeceklerini, hedeflerinin finallere gitmekle birlikte iyi ve gelecekte Türk basketboluna hizmet edecek başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyleyerek, "Ekiz Yumurta Foça Basketbol A Takımına oyuncu vermek ve Türk basketboluna başarılı sporcular armağan etmek için örneği az görülen bir çalışmanın içindeyiz" ifadelerini kullandı.

        (AG-Y)

        26.12.2016 13:47:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler