Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda Osmanlıca kursu için kayıtlar başladı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi'nin Osmanlıca'yı daha geniş kitlelere öğretmek amacıyla açtığı "Osmanlı Türkçesi Kurslarının 2017 dönemi için kayıtlar başladı. Turabibaba Kütüphanesi'nde ücretsiz verilen kurslara katılanvatandaşlar, beş ay gibi kısa bir sürede Osmanlıca'yı öğrenebilecek.

        Beyoğlu Belediyesi, liselerde zorunlu ders olarak verilmeye başlanan Osmanlıca'yı daha geniş kitlelere öğretmek amacıyla açtığı "Osmanlı Türkçesi Kursları" bu yıl da devam ediyor. "Artık Bakıp Geçmeyeceksiniz" sloganıyla Turabibaba Kütüphanesi'nde iki yıldır devam eden kursların 2017 dönemi için kayıtlar başladı.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurs 5 ay sürecek. İlçede yaşayan yetişkinler için ücretsiz olarak verilen kurslara katılan vatandaşlar, beş ay gibi kısa bir sürede Osmanlıca'yı hem okuma hem de yazma becerisini kazanma fırsatı bulacak.

        Kayıt İçin Nüfus Cüzdanının Fotokopisi Yeterli Olacak

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın talimatlarıyla başlatılan Osmanlıca kurslarında dersler, Başlangıç ve Rika seviyesi olmak üzere iki ayrı grupta veriliyor. Vatandaşların çalışma saatlerine göre ayarlanan kursta bu yıl başlangıç seviyesi her Salı, Rika seviyesi ise her çarşamba akşamı 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Haziran ayında sona erecek olan kurslara katılmak isteyen vatandaşların Nüfus Cüzdanı fotokopisiyle birlikte Turabibaba Kütüphanesine başvurması yeterli olacak.

        (HK-ÖK-Y)

        26.12.2016 14:35:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler