Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ev tipi turşu ihraç ediyor

        (Fotoğraflı)

        Necip Karatuna

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 2007 yılında 200 tonla başladığı ev tipi turşu üretimini bin 200 tona çıkartan Halil Güner ihracata başladı.

        Sındırgı ilçesindeki turşu üreticisi Halil Güner, İngiltere'den İspanya'ya kadar bir çok ülkeye turşu ihracatı yapıyor. Turşu üretiminden 450 çiftçi ailesine sözleşmeli ürünle ekim yaptırdığını belirten Halil Güner, yıllık kapasitesini attırarak, daha fazla kişiye gelir sağlamak ve yurt dışı taleplerine cevap vermek istediğini söyledi.

        2007 yılında 100 metrekare alanda başladığı üretime bugün bin dönüm alanda devam eden Güner, 50 çiftçiye ektirdiği ürünleri ise artık 450 çiftçiye yaptırıyor. 200 ton ile başladığı üretimde bin 200 tona ulaştıklarını ifade eden Güner, "Suudi Arabistan'da tanıştığım bir arkadaş ihracat işiyle uğraşıyor. Büyük firmalar özel siparişini karşılamıyormuş. Biz kendisine istediği ölçüde, istediği şekilde özel üretim yapabileceğimizi söyledik. İlk parti 2 konteyner malı geçtiğimiz günlerde İngiltere'ye gönderdik. Daha sonra İspanya'da bir firma ile anlaştık, şu an oranın siparişlerini hazırlıyoruz. Sırada Katar var, belli aralıklarla bu ülkelere sevkiyatımız sürecek" dedi.

        Yurt içinde doğudan batıya, kuzeyden güneye birçok ilde bayileri olduğunu belirten Halil Güner yurt dışına açılarak, ülke ekonomisine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

        (TS-

        26.12.2016 16:06:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler