Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hastalara "Bel" eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - Edirne Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde verilen Bel eğitimi hastalardan büyük ilgi görüyor.

        Fizyoterapist tarafından, bel ağrısının yaşamdaki yeri ve önemi anlatılırken hastalığın görülme sıklığı, hastalığın nedenleri, risk faktörleri, korunmak için ne yapılması gerektiği ve tedavilerine yer veriliyor. Fizyoterapistler, hastalara omurganın anatomisi, fonksiyonları, omurganın hareket mekaniği, ergonomiyi (doğru ve estetik hareket bilimi) anlatıyor. Diyetisyenler, bel sağlığında kilo kontrolünün önemi konusunda bilgilendirirken fizik tedavi teknikerleri günlük yaşam hareketlerindeki doğru ve yanlışlar, karın ve bel kaslarının egzersiz yöntemlerine değiniyor.

        Uzunköprü Devlet Hastanesinde yatarak tedavi görürken eğitime katılan hastalar başta olmak üzere Ortopedi Polikliniği hastaları ve diğer polikliniklerden doktorların eğitime katılmasında fayda gördüğü hastalar bel eğitimine katılıyor. Eğitimler haftanın Çarşamba günleri veriliyor.

        (EY-MEF-Y)

        26.12.2016 16:49:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler