Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çoban'ın AKEV ziyareti

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Kültür Vakfı (AKEV) Genel Merkezini ziyaret etti.

        Burada çalışmalarından ve ilçe için önem arz eden projelerini STK'larla paylaşarak görüşlerini alan Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat için oldukça güzel projeler hazırladıklarını söyledi. İlçede "Yeni Ahlat Evleri" projesi kapsamında TOKİ tarafından konut yapılacağını belirten Başkan Çoban, başta yapımı tamamlanmak üzere olan AVM ve diğer çalışmalarını AKEV yönetici ve üyeleriyle paylaştı.

        AKEV Genel Merkezinde yapılan toplantıda ilçede devam eden faaliyetler ve yeni projeler üzerinde istişareler yapıldı.

        STK'lar, Ahlat'ın turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesi için özellikle ulaşım ve konaklamanın öncelikli sırada yer alması gerektiğini belirttiler.

        Oldukça verimli ve bol sohbetli geçen toplantıda konuşan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ulaşım ve konaklama ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, konaklama noktasında Ahlat Selçuklu Otelinin yeniden restore edilerek hizmete açılacağını, yapımı devam eden AVM'de ise son aşamaya geldiğini söyledi.

        Başkan Çoban, aynı zamanda bir ilkin daha duyurusunu yaparak TOKİ tarafından az katlı Ahlat taşlarından yapımı planlanan yeni konut modellerinin de tanıtımını yaptı.

        Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

        Toplantıya İstanbul Dernek Başkanı Adnan Ayber ve yönetim kurulu üyelerinden Fevzi Akgül, Lider Yıldırım, Metin Avcı ve Sungur Kaptan, Antalya Dernek Başkanı Şahap Koçak, Kocaeli Dernek Başkanı Nahit Kocaslan, Bursa Bitlis Dernek Başkanı Mehmet Demir, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara'da yaşayan Ahlatlılar katıldı.

        (SAD-MSA-Y)

        27.12.2016 11:21:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler