Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta 'Demokrasi ve Etik' semineri

        - Muş Valisi Seddar Yavuz:

        - "Öğretmenlik sanıldığı gibi ders saatinden ibaret bir meslek değildir"

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, öğretmenliğin sanıldığı gibi ders saatinden ibaret bir meslek olmadığını söyleyerek, "Bazen bilerek, bazen bilmeyerek veya ihmal ederek insanları yanlış yetiştirirseniz bir neslin helak olmasına sebep olursunuz" dedi.

        Muş Gençlik Merkezinin konferans salonunda iki oturum halinde gerçekleştirilen 'Demokrasi ve Etik' konulu seminer, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelerek genç eğitimcilere hitap eden Vali Seddar Yavuz, öğretmenlik mesleğinin insanları aydınlatan, onlara güzel davranışları öğreten, kutsal tarafı ağır basan bir meslek olduğunu söyledi. Öğretmenliğin bir iş ve meslekten öte bir adanmışlığı, bir hayat biçimini ifade ettiğini hatırlatan Vali Yavuz, "Öğretmenlik sanıldığı gibi ders saatinden ibaret bir meslek değildir. O nedenle mal üretmeye hiç benzemez. Mal üretiminde yanlış yaparsanız telafi etmeniz mümkün olabilir, ama bazen bilerek, bazen bilmeyerek veya ihmal ederek insanları yanlış yetiştirirseniz bir neslin helak olmasına sebep olursunuz. Değerli arkadaşlar, eğitim kurumlarımızda bizim arzu ettiğimiz; milli ve manevi değerlerine bağlı, temel insani değerleri benimsemiş, vatanına milletine bağlı, insanlara faydalı olan insan yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Hiçbir din, hiçbir öğreti; hırsızlığı, katil olmayı, insanları katletmeyi övmez. Tam aksine bunların kötü davranışlar olduğunu ve bunlardan uzak durulması gerektiğini söyler. Dolayısıyla eğitimde bu doğal yasaları çocuklarımıza anlatabilsek bir hayli mesafe alabileceğimizi düşünüyorum. Çocuklarımıza daha fazla sevgi gösterin ve onlara yeni ufuklar açarak değerler eğitimiyle donanmış nesiller yetişmesini sağlayın" dedi.

        "Bizler dünyadaki en son evrensel imparatorluğun sahibiyiz" diyen Vali Yavuz, "Bunun çok derin anlamları var. Birincisi burada etnisite yoktur. Hakim bir anlayış vardır, ama netice itibari ile her ırkın sahiplendiği bir Osmanlı İmparatorluğu vardı. Bunun cumhuriyete yansımalarına bakıldığında, zaman zaman söylemlerde sorun olsa da bu gelenek birden bire kesintiye uğramaz. Mesela 'ben Kürdüm' diyen biri Cumhurbaşkanı seçilebilir, bakanlarınız 'ben Kürdüm' deyip bakanlık yapabilir, vali olabiliyor. Biz devlete kamu personeli alırken hiç kimsenin etnik kökenine bakmıyoruz. Devletimiz, ülkemizde yaşayan 79 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve aynı şefkatle kucaklıyor. Örneğin; sizler atandınız, kim sizlere etnik kökeninizi sordu? Kimse sormadı ve bu ilk defa mı yapılıyor? Hayır, bu hep böyleydi. Çalıştınız atandınız. Elbette çeşitliliğimizi zenginlik olarak görüyoruz. O nedenle ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız" ifadelerini kullandı.

        Ülkenin yeniden dirilişe geçtiğini kaydeden Vali Yavuz, "Kıymetli arkadaşlar, kapitalizmin hüküm sürdüğü günümüzde bizlere medeniyet dersi verenlerin medeniyeti ve insan haklarını sadece kendilerinden yana kullandıklarını görüyoruz. Bakın İslam coğrafyasında meydana gelen zulme Avrupalılar tepki göstermiyor. Suriye, Arakan, Halep tüm bu ülkelerde Müslümanlara zulüm edilirken, yine bizler sahip çıkıyor ve kucak açıyoruz. Tarih boyunca zulme uğrayan insanların sığındığı tek ülke her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Hepinize geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte başarılar dileyerek, sizlere hayırlı, huzurlu, sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        Seminer, karşılıklı soru cevap kısmının ardından sona erdi. Vali Seddar Yavuz, program çıkışında çocuklara hediye dağıttı.

        (UU-MSA-Y)

        27.12.2016 13:14:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler