Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'ın hayırsever iş adamlarından Halep'e 19 tır yardım

        - 19 tırlık İyilik Konvoyu Halepliler için yola çıktı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş - Hülya Keklik

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından Halep halkı için başlatılan kampanya kapsamında toplanan 19 tır gıda malzemesi, dualarla Halep'e uğurlandı.

        Esenler Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından hayatta kalma mücadelesi veren Halepliler için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Adıyamanlı hayırsever iş adamlarının desteği ile tonlarca gıda malzemesi toplandı. 19 tırdan oluşan İyilik Konvoyu, Suriyeli vatandaşların yaralarını sarmak için düzenlenen törenle, dualar eşliğinde Halep'e uğurlandı. Yardım konvoyunun uğurlandığı törene; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Şahin, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ve çok sayıda hayırsever iş adamı katıldı.

        "Dün insanlık adına fok balıklarını kurtarmaya gidenler, Suriye'deki bebeklerin ölümüne sessiz kalıyorlar"

        Halep'te yaşanan insanlık dramına Avrupalıların sessiz kaldığına dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Binlerce insan evinden barkından edilmiş, hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan ise şuanda engelli bir şekilde yatağa bağlı olarak hayatını sürdürüyor. Ne hikmettir ki, insanlığın sesi çıkmıyor. Dün insanlık adına fok balıklarını kurtarmaya gidenler Suriye'deki bebeklerin ölümüne sessiz kalıyorlar. Sadece 12, 13 kişi öldü diye asla tasvip etmiyoruz bütün dünya Paris'te toplanırken, Suriye'de her gün binlerce insan katledilirken hiç kimsenin ne kulağı duyuyor ne de yüreğinde bir acı hissi var. Yeryüzünde insanlığın dün nasıl vicdanlıysa bugün de vicdanlı olduğunu gösteren bu milletin çocukları harekete geçip, milyonlarca Suriyeli'yi evinde misafir ediyor. O da yetmiyor evinde misafir edemediklerinin de sofrasına yemek oluyor, karavanasında aş oluyor" dedi.

        Halepli vatandaşlar için toplanan yardımlarda emeği geçenlere teşekkür eden Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, "Bir hafta evvel Bağcılar Belediyesi ve Esenler Belediyesi STK'larla bir Halep kampanyası düzenledi. Hayır işi önemlidir diyerek Adıyamanlılar Vakfı olarak bize de ilettiler. Biz de bir hafta gibi kısa biz zamanda yardımı toplamayı başardık. Bir haftalık zaman zarfında 19 tır yardımı hazırladık. Tırları yola çıkarmak üzere hazır ettik. Bu hayra vesile olan ve yapanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (HK-HB-MK-Y)

        27.12.2016 13:24:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler