Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dursunbey'in Yardımları Halep'e Ulaştı

        (Fotoğraflı)

        Hüdayi Demirhan

        BALIKESİR (İHA) - Dursunbey Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplanan 5 tırlık yardım malzemesi Reyhanlı'da bulunan Cilvegöz sınır kapısından Halep'e ulaştı.

        Geçtiğimiz hafta Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın talimatı ile Dursunbey'de başlatılan yardım kampanyası İlçe halkı tarafından büyük destek görmüştü. Kaymakamlık karşısında bulunan yardım toplama merkezinde toplanan yardım malzemeleri, Dursunbeyli vatandaşlarında yardımı ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde tasnif edilerek gruplandırıldı.

        Toplanan yardım malzemelerin tasniflenmesinin ardından geçtiğimiz Cuma günü toplanan 5 tırlık yardım malzemesi yapılan törenle Halep'e uğurlandı. Törene Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe yönetimi, İHH Balıkesir İl Başkanı Erman Elhan çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan konuşmalar ve duaların ardından tırlar Halep'e doğru yola çıktı. Geçtiğimiz gün Hatay'a bağlı Reyhanlı'ya giriş yapan tırlar Burada İHH görevlilerinin kontrolü ile Cilvegöz sınır kapısından Halep'te bulunan güvenli bölgeye ulaştı. Burada başka araçlara aktarılan yardım maddeleri güvenli bölgedeki kamplarda bulunan Haleplilere ulaştırıldı.

        Yardım tırları ile birlikte Reyhanlı'ya giden Dursunbey Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fahri Bahçavan ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri yetimhaneleri ziyaret ederek buralardaki çocuklar ile birebir vakit geçirdiler. Çocukların eğitmenleri ile iletişim kuran Sosyal Hizmetler Müdürü Fahri Bahçavan, Dursunbeyli vatandaşların selamlarını Suriyeli kardeşlerine ilettiklerini söyledi.

        (HD)

        27.12.2016 16:21:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler