Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESTP Başkanı Güvenli; "Yardım TIR'ları sınırı geçti"

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun 7 Aralık'ta yapılan genişletilmiş istişare toplantısında alınan karardan sonra başlattığı 'Halep'e Yol Aç' yardım kampanyası büyük bir ilgiyle karşılandı.

        Yirmi günden az bir sürede Yakutiye Parkı önünde açılan yardım çadırına Erzurum halkı ayni ve nakdi yardım yağdırdı ve yağdırmaya devam ediyor.

        Toplanan yardımlar 3 tır olarak daha önce Halep'ten tahliye edilen Suriyeli muhacirlere ulaştırılmıştı. Salı günü 16 tır daha yetkililerin katılımı ile İdlip'e gönderildi.

        Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli; yardım kampanyası ve tırların son durumu ile ilgili bir açıklama yaparak Erzurum halkına teşekkür etti.

        Güvenli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak yaptığımız Genel İstişare Toplantısı ile birlikte Halep'te yaşanan zulme, insanlık dramına sessiz kalmamak için yardım kampanyası başlatmıştık.

        Platform'da yer alan İHH, Deniz Feneri, Hayrat Vakfı, Ebuishak Vakfı, İMH ve Vuslat derneklerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi destekleriyle bu kampanyanın içinde oldular. Ayrıca Erzurum Sivil Toplum Platformu'na üye dernek ve vakıf ve sendikalar da başta MEMURSEN olmak ürere yine aktif destek sağlıyorlar.

        Yakutiye Medresesi'nin yan tarafındaki kaldırıma Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kurduğumuz çadırda ayni ve nakdi yardımları topladık ve toplamaya devam ediyoruz.

        Şunu özellikle belirtmek istiyorum; Erzurum'lu hemşerilerimiz, Dadaşlar ensar olmanın ne demek olduğunu yürekleri ile bir kez daha gösterdiler. Daha bir ay bile dolmadan 19 tır dolusu yardım malzemesini muhacir kardeşlerimize ulaştırdık." dedi.

        "TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK"

        Güvenli açıklamasına şöyle devam etti;

        "Türkiye'nin birçok ilinde, ilçesinde memnuniyetle görüyoruz ki bu tür kampanyalar yapılıyor ve yardımlar Suriyeli kardeşlerimize ulaşıyor.

        Platform olarak Erzurum'da bir ilki gerçekleştirdik ve Türkiye'deki birçok Sivil Toplum Kuruluşu'na örnek olduk. Bu kadar sayıda dernek, vakıf ve sendika sadece Erzurum'da birlik içerisinde hareket ederek 19 tıra ulaştı. İnşallah bunun devamı da gelecek."

        TIRLAR İDLİP'E ULAŞTI

        "Bugün aldığımız bir haberi de buradan paylaşmak istiyorum; merhamet ve erdemin sembolü Erzurumlu kardeşlerimizin bize emanet ettikleri yardımlar İdlip' e ulaştı ve muhacirlere dağıtılmaya başlandı. Her bir kardeşimizin Erzurum'da ki ensar kardeşlerine selamı var. Mümin olmanın, kardeş olmanın, birlik olmak olduğunu gösteren herkese teşekkür ediyoruz"

        EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

        "Büyükşehir Belediyemiz, Atatürk Üniversitesi ve platformumuzda yer alan İHH, Deniz Feneri, Hayrat Vakfı, Vuslat Derneği, Ebuishak Vakfı, İMH ve MEMUR-SEN gibi tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.

        Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak başlattığımız ve devam eden bu yardım kampanyasına en küçük destekten en büyüğüne kadar hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        29.12.2016 12:54:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler