Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TSKM'de "Yeni Yıl" konseri

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi 2017'nin gelişini, İstanbul Oda Orkestrası'nın sahne aldığı "Yeni Yıl" konseri ile kutladı.

        "Her Şey Dilediğiniz Gibi Olsun" adını taşıyan, birlik ve kardeşlik vurgusuna yer verilen konseri, çok sesli müziğin sevilen eserlerini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde (TSKM) dinleyicilerle buluşturdu.

        Yeni yılı, müziğin birleştirici gücüyle karşılamayı amaçlayan konserin Genel Müzik Direktörlüğü'nü, Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden ünlü keman virtüözü, besteci Cihat Aşkın, daimi şefliğini keman sanatçısı Hakan Şensoy, solistliğini viyolonsel sanatçısı Serdar Mamaç yaptı. Britanyalı besteci ve orkestra şefi Edward Elgar'ın "Yaylı Sazlar İçin Serenad" isimli eseriyle başlayan konserde, Rus besteci Karl Davidoff ve müzik tarihinin en ünlü keman virtüözlerinden İtalyan besteci Niccolo Paganini'nin eserlerine yer verildi. Konserin ikinci bölümündeyse Josef Strauss, Leroy Anderson, Pyotr Ilyic Tchaikovsky'nin de aralarında bulunduğu ünlü müzisyenlerin besteleri seslendirildi.

        (HB-ÖK-Y)

        29.12.2016 12:55:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler