Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'ın yüksek kesimlerinde kar sevinci yaşandı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Sarıkaya

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın yüksek kesimlerindeki mahallelerinde etkili olan kar yağışı kurak ve sıcak geçen yazın ardından vatandaşların da yüreğine su serperken kar yağışına en çok sevinenler ise geçimini tarımdan sağlayan çiftçiler oldu.

        Aydın'ın yüksek kesimlerinde ikamet eden vatandaşlar uzun zamandan beri beklediği kar yağışı hasreti sona erdi. Yağan kara en çok çocuklar ve çiftçiler sevinirken, öğrenciler okullarında kardan adama yaparak karın keyfini çıkardı. Doğa'nın beyaza bürünmesinin ardından hayvanlar da yiyecek derdine düşerken yollarlı kapanan mahalleliler ise kendi imkanlarıyla yolları açmak için mücadele etti.

        Öte yandan dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Aydın Efeler, Yenipazar ve Çine İlçelerinin yüksek kesimleri, Bozdoğan ve Karacasu ilçelerini beyaza büründü. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamaya göre, Aydın merkez Efeler ilçesi ve doğusundaki yerleşim yerlerinde devam edeceği öğrenildi. Kar kalınlığının bölgelere göre 10-15-20 santimetreye ulaşacağı ise diğer bilgiler arasında yer alıyor.

        Uzun aradan sonra karla buluşan vatandaşlar ise ellerine aldıkları telefonlarıyla birbirinden güzel fotoğraflar çekmeyi de ihmal etmedi. Karla anı ölümsüzleştiren vatandaşların objektiflerine takılan fotoğraflar ise adeta kartpostallık görüntüleri ortaya çıkardı. Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi'nde de öğrenciler karın keyfini çıkarırken vatandaşlar da karla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Karın yağması nedeniyle çok sevinçli olduklarını belirten Yenipazar Karacaören Mahallesi Muhtarı Mustafa Kıroğlan, "Beklenen kar yağışı mahallemize çok büyük bir mutluluk getirdi. Kaynaklarımızda çok büyük bir su sorunu yaşıyorduk. Bu kar bize önümüzdeki yaz sezonunda büyük bir bölümde rahatlatacak. Zeytin, incir ve hayvancılıkla geçimimiz sağladığımız için bu kar çok faydalı olacak. Yaradan bize bu karı bahşetti. Çok mutluyuz" dedi.

        Yenipazar Karacaören Mahallesi sakinlerinden Ahmet Ünsal isimli vatandaş da karın yağmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ise şu şekilde açıkladı: "Bölgemize ve ilimize uzun zamandan beri rahmet yağmıyordu ve bir kuraklık yaşıyorduk. Bu gece ansızın karın yağmasıyla beraber bölgemiz ve ilimiz bir sevinç içine girdi. Özelikle yer altı sularımızda bir eksiklik yaşıyorduk. Karın yağmasıyla birlikte, ekinler, otlar ve bütün canlı varlıklar bir sevinç içine girdi. Yüce Rabbim inşallah devamını artamaz ve tekrar yağmur ve karını bize nasip eder"

        (MS-MB-Y)

        29.12.2016 13:19:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler