Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir dünyanın önemli spor merkezlerinden biri olmaya aday

        (Fotoğraflı)

        Coşkun Sağlamdin

        NEVŞEHİR (İHA) - 2017 yılında hizmete sunmayı planladığı uluslararası yarışma standartlarına uygun yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra erkek ve kadınlar için ayrı ayrı Spor Kondisyon Merkezleri ile spor turizminde yeni hamleler yapmayı planlayan Nevşehir Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde projelendirdiği Nevşehir Kapadokya Spor Kompleksi ile spor turizmini bölgede taçlandırmayı planlıyor.

        Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, kültür turizminde dünyada önemli bir değere sahip olan Kapadokya bölgesinde ,çağın gerektirdiği modern tesislerle ciddi bir alt yapı ağı oluşturup spor turizminde de kültür turizminde olduğu gibi gerek ülke ve gerekse de ülke genelinde önemli bir konuma ulaşmayı planladıklarını söyledi.

        Ünver, sağlıklı bireylerin sayısal olarak artmasında onların sportif merkezlere yönlendirilmesiyle mümkün olabileceği düşüncesiyle hareket ettiklerini belirterek " Bir yanda insanımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına sportif merkezlerin sayısını artırarak bu alandaki alt yapıyı güçlendirmeye çalışırken, diğer yanda da bu şekliyle gerek ülke genelinde ve gerekse de dünya ölçeğinde spor turizmini geliştirme kararlılığı içerisindeyiz. Özellikle dünya genelinde spor turizminin oldukça ilgi gören bir turizm dalı olduğunu gözlemliyoruz. Bu yönde bizlerde spor turizminde üzerimize yapmaya özel bir önem veriyoruz. 2017 yılında hizmete kazandırmayı planladığımız yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra erkek ve kadınlar için ayrı ayrı Spor Kondisyon Merkezleri ve değişik spor branşlarındaki sahalarla bu yönde ciddi bir potansiyel oluşturacağımıza inanıyoruz. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde projelendirdiğimiz Nevşehir Kapadokya Spor Kompleksi ile bu yöndeki tesis ağını adeta taçlandırmış olacağız. Nevşehir Kapadokya Spor Kompleksimizin Nevşehir'de yapılmasına öncülük ederek bizleri destekleyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a ve Nevşehir Milletvekillerimiz: Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider' e teşekkür ediyorum. "dedi.

        Toplam 45 bin metrekarelik alan üzerinde projelendirilen Nevşehir Kapadokya Spor Kompleksi,27 Loca,8 panoramik cafe, 4 panoramik salon,3 VIP salon,1 IP Longue salon, 67 bilet satış alanı,9 asansör,8 yangın merdiveni,33 kadın ve erkek WC, 250 araçlık otopark, basın odası, maç sonu röportaj odası, engelli tribünü, personel odaları, güvenlik odaları, 4 acil müdahale aksı,2 takım soyunma odası,2 takım ısınma odası,2 takım toplantı odası, 1 erkek hakem odası, 1 kadın hakem odası, 1 gözlemci odası, 1 saha komiseri odası, 1 doping odası,1 delege odası, 1 taraftar sağlık merkezi,4 teknik oda, , PTFE çatı kaplaması, çelik konstrüksiyona monteli tribün ve saha aydınlatma ve sis sistemlerinden oluşacak.

        Çelik çatı konstrüksiyonu ile yapılandırılacak Nevşehir Kapadokya Spor Kompleksi,11 bin seyirci kapasiteli olarak planlanmasına karşın, istenildiğinde seyirci kapasitesi ileriki süreçte artırılabilecek bir şekilde dizayn edilecek.

        (COŞ-AÖ-Y)

        30.12.2016 10:01:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler