Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağıthane'de spor şenlikleri başladı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Çocukların sağlıklı olması, kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve eğlenerek sosyalleşmesi için Kağıthane Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ''İlçe Spor Şenlikleri'' başladı.

        Yahya Kemal Spor Kompleksi'nin ev sahipliğini yaptığı İlçe Spor Şenlikleri başladı. 15 ilkokul ve 15 ortaokuldan toplam 750 öğrencinin yarıştığı turnuvalarda çocuklar mendil kapmaca oynayarak birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Mendil kapmaca oyunlarının tamamlanmasıyla birlikte yarışmalar yıl boyunca futsal, satranç, masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol yarışlarıyla devam edecek. Yarışmalarda derece alan öğrencilere kupa ve madalyaları verilecek. Ayrıca turnuvada derece alan okullar, düzenlenecek olan il şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

        Takım sporunun birçok faydasına değinen uzmanlar, İlçe Spor Şenlikleri ile Kağıthaneli çocukların kolay ekip ruhu oluşturabileceklerini belirtti. Takım sporunun yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, işbirliği gibi değerleri geliştirmesinin yanı sıra özgüven kazanımı sağladığını vurgulayan uzmanlar, çocuğun ömür boyunca kendisini mutlu edecek hareketli bir uğraşısının olmasının en büyük kazanç olduğunu söyledi.

        18 Ocak 2017'de sona erecek olan mendil kapmaca yarışlarında çocukların eğlenirken bir yandan da takım ruhuyla koordinasyon becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. İlçe Spor Şenlikleri, 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi boyunca sürecek.

        (HB-CC-Y)

        30.12.2016 11:39:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler