Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Söğüt'teki pazarcıların kış çilesi

        (Fotoğraflı)

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Söğüt ilçesinde 2015 senesi Ocak ayında çöken pazar yeri çatısı hala onarılmadığı için özellikle pazarcılar kış aylarında büyük zorluk yaşıyor.

        Orta mahalle Karabuda sokakta bulunan, perşembe günleri kapalı pazar yeri, diğer günler ise otopark olarak kullanılan Söğüt Belediyesi'ne ait alanın çatısı yoğun kar birikintisi nedeniyle 2015 Ocak ayında çökmüştü. Çok sayıda aracın hasar gördüğü, can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayın üzerinden bir sene geçmesine rağmen çatı hala onarılmadı. Perşembe günleri kurulmaya devam eden pazar, esnaf için işkence halini almaya başladı. Yazın sıcaktan kavrulan esnaf, kışın ise yağış ve ayazdan sığınacak yer bulamıyor. Pazar esnafı bu sefaleti çekmemek adına özellikle kış aylarında Söğüt'e gelmekten kaçınıyor. Bu sebeple eskisi kadar çok pazar tezgahı kurulmayan pazardan Söğüt halkı da tam anlamıyla yararlanamıyor. "En azından bir ısınma sistemi kurularak bizlere yardımcı olunsa daha rahat ederiz. Kendimiz bir ısınma yolu bulamıyoruz" diyen pazarcılara halktan da destek geliyor.

        (İHA-MET-Y)

        30.12.2016 12:56:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler