Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yılın ilk Güreşi İncirliova Arenası'nda Yapıldı

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Türkiye'de bir kültür haline gelen, Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en önemli kış etkinlikleri arasında yer alan deve güreşlerine İncirliova'da devem edildi. 2017 yılının ilk güreşi terör saldırıları nedeniyle buruk geçerken etkinliği düzenleyen İncirliova Belediyesi tarafından arenadaki izleyicilere bayrak hediye edildi.

        İncirliova'da geleneksel hale gelen bir asırlık gelenek bu yıl 2017 yılının ilk etkinliği şeklinde gerçekleşti. Aydın, Muğla, Denizli, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'den yaklaşık 168 devenin katıldığı güreşler kıran kırana geçti.

        Aydın'ın yanı sıra çeşitli illerden gelen çok sayıda vatandaş kıran kırana geçen güreşleri izledi. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile birlikte Nazilli Belediye Başkanı haluk Alıcık, MHP Aydın İl başkanı Burak Pehlivan ve Belediye Meclis Üyelerinin yanında sivil toplum örgütü temsilcileri de Başkan Kale'yi yalnız bırakmadı.

        Birlik beraberlik mesajlarının verilip terör ün de lanetlendiği etkinliklerde pehlivan develer kıran kırana güreşerek izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı.

        (İK)

        02.01.2017 10:24:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler