Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sınır boylarını buz kesti

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışının ardından başlayan Sibirya soğukları hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

        Şelale, dere yatakları, alabalık havuzları ve Zap suyunun kısmen donduğu Hakkari'de koru soğuklar etkisini sürdürürken sınır boylarını ise buz kesti. Sıcak iklimi ile bilinen Kuzey Irak'ın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesi sınır kesimlerinde ise buz kütleleri 2 metreye geçti. Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç Çukurca bölgesinde bir gezinti sırasında çektiği buz kütleleri sınırdaki dondurucu soğukları gözler önüne serdi. Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, ilk defa Çukurca bölgesinde Sibirya soğuklarının kendini göstermeye başladığını ifade ederek, bölgedeki su kaynaklarının, dere yatakları ve Zap suyunun kısmen donduğunu söyledi.

        (FT-ŞAK-Y)

        03.01.2017 13:21:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler