Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şamil Yazan, "Sırkıntı Türkmenleri"ni yazdı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - İmamoğlu tarihi üzerine çalışmalarıyla ile tanınan Yazar ve Tarihçi Şamil Yazan, "Sırkıntı Türkmenleri" adlı kitabını çıkardı.

        Yazar Şamil Yazan, son kitabının İstanbul´daki Ark Yayınları tarafından basıldığını belirterek, 192 sayfadan oluşan kitabının içerisinde haritalar, belgeler ve tabloların bulunduğunu söyledi. Yazan, "Sırkıntı Türkmenleri, Çukurova´nın önde gelen Türkmen topluluklarından biri olarak bilinmektedir. Ama şimdiye kadar Sırkıntı Türkmenleri hakkında herhangi bir çalışma yapılmamıştır. İşte bu çalışma bu konuda yapılmış ilk çalışma olmasından dolayı orijinal bir çalışmadır. Kitap, Sırkıntı Türkmenlerinin tarihinin ortaya çıkmasını sağladığı gibi Adana´nın İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçelerinin tarihinin aydınlatılmasına da büyük katkı sağlayacak. Ayrıca Çukurova, Türkmenler ve Fırka-i İslahiye gibi konularda çalışan araştırmacıların da başvuracağı bir eserdir" dedi.

        (ADN-Y)

        06.01.2017 16:16:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler