Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere mesleki ve yönelim analizi

        - Pendik'te öğrenciler doğru meslekleri tercih edebilecek

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 21 bin 500 ortaokul öğrencisine yönelik mesleki ve yönelim analizi yapıldı. Test sonuçlarına göre çocuklar, ilgilerine ve meslek isteklerine yönelik okul tercihleri yapabilecek.

        Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokulların 7'nci ve 8'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik mesleki ve yönelim analizi yapıldı. İlçe genelindeki 56 ortaokulda 21 bin 500 öğrenciyle yapılan testlerde çocukların yetenek ve ilgilerinin daha iyi tanınması ve bu yolla okul ve ders seçimine yardımcı olunması amaçlanıyor.

        Okul tercihlerinde pusula olacak

        Test sonunda öğrencilere meslek ilgilerini içeren sonuçlar dağıtıldı. Ayrıca veliye ve okul rehber öğretmenlerine online ortamda test sonuçlarını görebilecekleri bir şifre de verildi. Okul, meslek ve ders seçimlerinde bir pusula görevi görecek test sonuçlarına göre çocuklar, TEOG sonunda ilgilerine ve meslek isteklerine yönelik okul tercihleri yapabilecek. Aynı zamanda çıkan sonuçlara göre okullar, meslek eğitimlerine yönelik kurs çalışmaları da başlatmayı planlıyor.

        John L. Holland tarafından geliştirilen dünyada kabul görmüş olan uygulama, mesleki ilgi envanteri ve kişilik tiplerinin belirlenmesini sağlayan 90 soruluk bir testten oluşuyor.

        (MB-HB-MK-Y)

        06.01.2017 17:20:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler