Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mut'ta 20 yıl sonra yağan kar zeytinleri vurdu

        (Fotoğraflı)

        Hasan Çetin

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Mut ilçesinde 20 yıl sonra yoğun kar yağışı zeytin ağaçlarına zarar verdi.

        Karın ağırlığına dayanamayan ağaçların dalları kırıldı. Emeklerinin boşa gittiğini söyleyen çiftçi Hasan Tepe, "Yağış yok derken bir anda 20 yıldır görmediğimiz ve 4 gün süren yoğun kar yağışı oldu. Yağış olunca çok sevindik. Kar yağışının durmasıyla birlikte bahçeye gittim. Maalesef zeytin ağaçlarında kırılmadık dal kalmamış. Yapacak bir şey yok. En az 2 sene zeytin hasadımız çok düşük olacak. Zeytine güvenerek borçlanma bile yapmıştık. İnşallah bankalara yaptığımız borçlanmalar ertelenir. Bu konuda yetkililerin bir an önce zarar tespiti yaparak yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

        Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, kardan zarar gören bahçelerin tespitine başlandığını bildirdi.

        (HSÇ-Y)

        08.01.2017 12:21:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler