Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane çipli kimliği sevdi

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Tüm yurtta 2 Ocak tarihinden itibaren verilmeye başlanan yeni kimlik kartlarına Gümüşhane'de yoğun ilgi gösteriliyor.

        İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde şimdilik tek banko ile hizmet verilen yeni nesil çipli kimlik kartlarına bugüne kadar 420 kişi müracaat etti.

        Günlük ortalama 70 kişinin müracaatının alındığı kimliklerde süreci en çok uzatan ise parmak izi ve biyometrik kaydı yapan cihazla sunulan işlem alıyor. Önümüzdeki günlerde gelecek ikinci cihazla birlikte kurumdaki iş ve işlemlerin daha hızlanması beklenirken eski nüfus cüzdanlarının 3 yıl daha geçerli olduğu hatırlatıldı.

        Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen yeni nesil çipli kimlik kartı için müracaatlarını gerçekleştirmişti.

        İşlemler sırasında eski kimlik kartı ve 2 adet biyometrik fotoğraf kuruma verilirken, kart ücreti olan 16 TL'nin ödenmesinin ardından 3 gün içerisinde yeni nesil çipli kimlik kartı alanların adreslerine kargo marifetiyle iletiliyor.

        (RE-ÖS-Y)

        12.01.2017 17:50:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler