Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bireysel basınçlı sulama hibe desteği başvuruları başladı

        Mehmet Şükrü Yıldırım

        BATMAN (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi başvuruları başladı.

        Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verildiği ve hibe tutarlarının gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL olduğunu bildirdi. Hibe desteğine başvurmak isteyen çiftçilerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kıyas, program kapsamında hibe desteği verilecek konuları şöyle sıraladı.

        "Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem, center pivot sistem veya tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması".

        (MŞY-AKK-Y)

        16.01.2017 11:40:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler