Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de Tariş üreticileri sevindirdi

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş), zeytinyağı avans farklarını dağıtmaya başladı. Dün yaklaşık bir milyon lira dağıttıklarını anlatan Tariş Müdürü Emrah Öztürk, bundan sonraki alımlarda peşin ödeme yapılacağını söyledi.

        Tariş'in, sezon başından bu yana avans fiyatla satın aldığı zeytinyağlarının fiyat farklarını ödemeye başlaması üreticileri sevindirdi. Bir günde yaklaşık bir milyon lira dağıtıldığını anlatan Burhaniye Tariş Müdürü Emrah Öztürk, bu güne kadar 550 ton zeytinyağı satın alındığını söyledi. Müdür Emrah Öztürk, "Bu güne kadar avans fiyatla alınan zeytinyağlarının fiyat farklarını ödemeye başladık. 150 çiftçiye bir milyon liraya yakın para ödendi. Kalan 500 bin lira da önümüzdeki günlerde ödenecek. Bundan sonraki alımlarda ise peşin ödeme yapacağız" dedi.

        Ödemenin zeytincileri sevindirdiğini anlatan Burhaniye Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban, zeytincilerin kooperatife sahip çıktıklarını söyledi. Naim Kabakçı da, zeytinyağı parasının üreticinin cebini ısıttığını anlattı

        (FT-EME)

        17.01.2017 13:10:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler