Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe Belediyesinden 2016'da 790 iş yerine ruhsat

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, 2016 yılında kuaförler ve yeme-içme yerleri öncelikli olmak üzere 790 iş yerine ruhsat verdi. Yıl boyunca Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın takdim ettiği ruhsatlar, esnafları da sevindirdi.

        Maltepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında, bayan kuaförleri ve yeme-içme yerleri başta olmak üzere 790 iş yerine ruhsat verildi. Ruhsatlardan 429'unu sıhhi, 82'sini GSM, 32'sini umuma açık ve 220'sini ise sıhhi müessese oluşturdu. Ruhsatlardan toplamda 1 milyon 135 bin 267 lira gelir elde edildi.

        "Esnafımıza bol kazançlar"

        Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Halk sağlığı açısından işletmelerin ruhsatlandırma ve kayıt altına alınmasının önemini çok iyi biliyoruz. Göreve geldiğimizde ilk olarak ilçemizin bu anlamdaki sorunlarını tespit ettik. 2015 yılında erkek kuaförlerini, bu seneyse bayan kuaförleri ve yeme-içme yerlerini ruhsatlandırdık. Tüm esnafımıza hayırlı kazançlar diliyoruz" dedi.

        (HB-MK-Y)

        18.01.2017 12:30:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler