Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç'ten Halep'e 1 tır daha yardım gönderildi

        (Fotoğraflı)

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen kampanya kapsamında hazırlanan gıda yardımlarının bulunduğu 1 tır, Halep'teki Müslümanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

        Büyük insanlık dramının yaşandığı Halep'teki olaylara tepkisiz kalmayan Genç halkı, Halep halkı için adeta yardım seferberlik başlattı. Kampanya kapsamında verdikleri destekle daha önce 1 tır dolusu gıda yardımını Halep'e ulaştıran Genç halkı, gıdadan giyime, battaniyeden halıya birçok ürünü Genç Belediyesi'nin belirlediği kabul yerlerine teslim ederek 2. tırıda Halep'teki kardeşlerine ulaştırmak için dualarla uğurladı.

        Yardım tırının uğurlandığı törende açıklamalarda bulunan Genç İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, Genç Belediyesi'nin desteği ve vatandaşların yoğun çalışmalarıyla 24 bin TL nakdi yardımın ve 19 ton gıda yardımının Suriye'deki Müslümanlara gönderildiğini söyledi. İlçe Müftüsü Ballı, "Allah Genç halkına zeval vermesin. Hakikaten bu konuda çok hassas davrandılar. Kendilerinden daha büyük olan ilçelerden daha çok yardım ettiler. 24 bin TL'nin üzerinde nakdi para toplandı. Ayrıca 2. tır dolusu yardımı da bugün gönderdik. Bazı vatandaşlarımız dükkan dükkan gezip yardım topladılar. Halkımız da bu konuda çok hassas davrandı. Allah böyle bir belayı, musibeti milletimizin başına getirmesin. Onlar da bizim kardeşlerimizdir dara zora girmişlerdir. Aç sefil bir durumda kalmışlardır. Evlerinden, yerlerinden ve yurtlarından kovulmuşlardır. Daha önce zengin olan bu kardeşlerimiz şimdi ise açlıkla boğuşuyorlar. Biz Müslümanlar olarak bu kardeşlerimize ensar olmaya ve yardımcı olmaya mecburuz. Genç halkımıza bu hassasiyeti gösterdikleri çok teşekkür ediyorum. Allah orada darda kalan kardeşlerimizi de bir an önce sıkıntıdan kurtarsın" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından içerisinde gıda malzemesi bulunan yardım tırı dualarla uğurlandı.

        (SA-AKK-Y)

        18.01.2017 13:46:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler